Στη μνήμη της Αρλέτας, 8 Αυγούστου 2017

Απόσπασμα από την εκπομπή “ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΥΘΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΑΣ”, 1966 όπου η Αρλέτα κάνει την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση. 

Η εκπομπή “Στη διασταύρωση ρυθμού και μελωδίας”, 1966-1967, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και Αχιλλέα Βογιατζή, υπήρξε η πρώτη μουσική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, κινηματογραφημένη στα 35mm. Προβαλλόταν κάθε Κυριακή από την Τηλεόραση Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), την μετέπειτα Υ.ΕΝ.Ε.Δ., γνωστή και ως ΔΙΑΥΛΟΣ 10, λόγω της συχνότητας από την οποία εξέπεμπε, το Κανάλι 10.
Στο απόσπασμα εμφανίζεται η νεαρή τότε Αρλέτα να ερμηνεύει το τραγούδι “Το πέτρινο χαμόγελο”.

 

Δείτε ακόμη συνέντευξη της αγαπημένης ερμηνεύτριας στην εκπομπή “Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ” του 2010.

(video)

Εκπομπή με την Εύη Κυριακοπούλου, που φιλοξενεί προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού και επιχειρεί να φωτίσει, μέσα από το διάλογο, πτυχές της ζωής τους, σκέψεις και εμπειρίες τους σε σχέση με το έργο και τη δημιουργία τους. Καλεσμένη σε αυτή την εκπομπή η γνωστή ερμηνεύτρια Αρλέτα.

Η Αρλέτα σε μια εκ βαθέων συζήτηση φανερώνει πτυχές της προσωπικοτητάς της και εκμυστηρεύεται απόψεις της για τη ζωή. Μιλάει για το ξεκίνημά της στο τραγούδι, όντας σπουδάστρια ακόμη της Σχολής Καλών Τεχνών και για το πώς την ανακάλυψε ο Γιώργος Παπαστεφάνου. Το 1966-67 όπου πρωτοεμφανίζεται στο χώρο του τραγουδιού, δίνει και την πρώτη της συνέντευξη στον Γιώργο Πηλιχό για το περιοδικό “Ταχυδρόμος” ενώ το 1968 ξεκινάει και ως τραγουδοποιός αφού γράφει τα πρώτα της τραγούδια.

Στη διάρκεια της κουβέντας, η Αρλέτα αναφέρεται τόσο σε θέματα της προσωπικής της ζωής, όπως στα παιδικά της χρόνια, στη γειτονιά των Εξαρχείων όπου μεγάλωσε και στην επιλεκτική μοναχικοτητά της, καθώς και σε επιλογές της που σχετίζονται με την καλλιτεχνική της πορεία. Κάνει λόγο για την επαφή της με το κοινό ενώ ξεχωρίζει ως τραγούδια “σουξέ” όπως η ίδια λέει χαρακτηριστικά, τα: “Μια φορά θυμάμαι”, “Σερενάτα”, “Το μπαρ το ναυάγιο”. Μιλάει ακόμη, για τη σχέση της με τη θρησκεία. Τέλος, αφηγείται την ιστορία η οποία αποτέλεσε αφορμή για τον τίτλο του δίσκου της “Και πάλι χαίρετε!”, ύστερα από 13 χρόνια απουσίας. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, προβάλλονται αποσπάσματα από παλαιότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις της Αρλέτας όπου ερμηνεύει επιτυχίες της.

Έτος παραγωγής: 2010

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS