Αλίκη Βουγιουκλάκη – 23 Ιουλίου 1996

Φέτος συμπληρώνονται 24 χρόνια από το θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, στις 23 Ιουλίου 1996. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 1995, στον δημοσιογράφο Άρη Σκιαδόπουλο και στην εκπομπή:

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
(video)

Ο Άρης Σκιαδόπουλος φιλοξενεί στην εκπομπή την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία μιλά για τη ζωή και την καριέρα της, για τα όνειρα της, αλλά και για το τίμημα της επιτυχίας που κλήθηκε να πληρώσει. «Κανείς δεν ξέρει τίποτα. Έχω κρατήσει πολύ καλά φυλαγμένο μέσα μου τον αληθινό μου εαυτό για μένα. Έχω δώσει όμως όλες μου τις άλλες αλήθειες στον κόσμο, όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύω ασταμάτητα», λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Στη συνέχεια αναφέρεται στα προβλήματα που δημιουργούν η επιτυχία και η δημοσιότητα, τονίζοντας: «Νιώθω σαν βράχος που πάνω του σπάνε τα κύματα» κι εξηγώντας παράλληλα ότι: «Το τίμημα της επιτυχίας είναι σκληρό, αλλά και η επιτυχία είναι γοητευτική».

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη αποκαλύπτει επίσης ότι θέλησε να γίνει ηθοποιός για να ξεφύγει «από την άχαρη ζωή και τον απάνθρωπο κόσμο», εξηγεί ποιο είναι το μυστικό που την κρατά στην επικαιρότητα όλα αυτά τα χρόνια, αναφέρεται στον τίτλο της σταρ και στις θυσίες που χρειάστηκε να κάνει προκειμένου να υποδυθεί συγκεκριμένους ρόλους στο θέατρο. Θυμάται στιγμές της πολύχρονης καριέρας της στο θέατρο και στον κινηματογράφο, αλλά και ανθρώπους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτήν. Μιλά επίσης για τον χωρισμό της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, με τον οποίο, όπως τονίζει διατηρούν άριστες σχέσεις, για τη φιλία και τη συνεργασία της με τον Μάνο Χατζιδάκι, τον οποίο θαύμαζε όχι μόνο για τη μουσική αλλά και για το ήθος του, ενώ αποκαλύπτει ότι ο αγαπημένος της σκηνοθέτης ήταν ο Αλέκος Σακελλάριος.

Ακόμη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη μιλά για την παράσταση «Η μελωδία της ευτυχίας», για τους συνεργάτες της στο δύσκολο αυτό εγχείρημα, αλλά και για τους λόγους που θέλησε να ανεβάσει το συγκεκριμένο έργο. Τέλος, αποκαλύπτει τη δική της ιδεολογία στον κοινωνικό χώρο, αναφέρεται στην πολιτική, στους φίλους της που τιμά και στους ανθρώπους που την πίστεψαν και την βοήθησαν στην καριέρα της. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβάλλονται αποσπάσματα από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες της.

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κακαβιάς
Ημερομηνία πρώτης προβολής: 2 Ιανουαρίου 1995

Δείτε περισσότερα στο archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS