Απόκριες με το “Καλλιτεχνικό Καφενείο”

Το Αρχείο της ΕΡΤ με αφορμή τη γιορτή της Αποκριάς ψηφιοποίησε και παρουσιάζει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα της δεκαετίας του ’80 από την εκπομπή “Το καλλιτεχνικό καφενείο” που παρουσίαζαν ο Μίμης Πλέσσας, ο Βασίλης Τσιβιλίκας και ο Κώστας Φέρρης, και μας θυμίζει αγαπημένες επιτυχίες μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα κεφιού που προσφέρουν οι μοναδικοί καλεσμένοι του.

ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Α΄ ΚΥΚΛΟΣ, Εκπομπή 9η

Εορταστικό επεισόδιο της σειράς ψυχαγωγικών εκπομπών που μεταδόθηκε την Αποκριά του 1986. Το Καφενείο σε αυτή την εκπομπή έχει στολιστεί αποκριάτικα και οι καλεσμένοι του διασκεδάζουν όλοι μαζί με τα τραγούδια τους.

Οι οικοδεσπότες του «Καλλιτεχνικού Καφενείου» Μίμης Πλέσσας, Κώστας Φέρρης και Βασίλης Τσιβιλίκας υποδέχονται μια εκλεκτή παρέα καλλιτεχνών: τη Δήμητρα Γαλάνη με τους «Χάνομαι γιατί ρεμβάζω», τον Τζίμη Μακούλη, την Τάνια Τσανακλίδου, τον Δημήτρη Ψαριανό, τον Θέμη Ανδρεάδη, τον Γιάννη Μηλιώκα, τον Πάνο Χατζηκουτσέλη, τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Σάκη Μπουλά, τον Γιάννη Κούτρα, τον Γιάννη Γιοκαρίνη, τον Φώτη Μεταξόπουλο με το 10μελές μπαλέτο και το 20μελές παιδικό μπαλέτο, και την «Ονειρική Κομπανία» με τον Γιώργο Βεντουζά, οι οποίοι ερμηνεύουν αγαπημένα τραγούδια.

Ανάμεσά τους, η Δήμητρα Γαλάνη ερμηνεύει το «Όταν τραγουδάω» (στιχ. Κ.Κινδύνη, μουσική Γ. Νικολόπουλου), ο Θέμης Ανδρεάδης «Το Πανόραμα αρχίζει» (στιχ. Κ. Βίρβου, μουσική Μίμη Πλέσσα), ο Μίμης Πλέσσας συνοδεύει στο πιάνο και οι φωνές του Τζίμη Μακούλη και του Νίκου Ψαριανού μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές με νοσταλγικά τραγούδια της δεκαετίας του ’50, και του ’60. Τραγούδια του γλεντιού ακούγονται σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής με τους καλεσμένους να χορεύουν και να τραγουδούν, σε ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με λαϊκά και ρεμπέτικα ενώ το λεγόμενο τότε ελληνικό ροκ (’84-’86) αφήνει το στίγμα του στην εκπομπή με τους εκπροσώπους του είδους να ερμηνεύουν γνωστές επιτυχίες με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Παραγωγή: 1985

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 15/3/1986

Τηλεσκηνοθεσία: Νέστωρ Παβέλλας

Σκηνογραφία: Τάσος Ζωγράφος

Χορογραφίες: Φώτης Μεταξόπουλος

Διάρκεια: 1 ώρα και 27 λεπτά

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS