Απόκριες στην ΕΡΤ με τον Γιώργο Μαρίνο, 1982

«Πιστεύω  ότι αυτό το σόου είναι μοναδικό για την ελληνική τηλεόραση, είναι ένα σόου για το σόου […], κάτι έξω από τα ελληνικά δεδομένα».  (O Γιώργος Μαρίνος μιλώντας στη Ραδιοτηλεόραση, στο τεύχος 629).

Πριν από 41 χρόνια , το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και συγκεκριμένα το Σάββατο 27/2 στις 23.15, προβλήθηκε στην ΕΡΤ ένα σόου έκπληξη, με το δημοφιλέστατο σόουμαν Γιώργο Μαρίνο.

Το Αρχείο της ΕΡΤ γιορτάζοντας την Αποκριά του 2023 σας παρουσιάζει το πρόγραμμα που μεταδόθηκε και μέσω ΡΙΚ στην Κύπρο.

ΕΝΑ ΣΟΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

(video)


Πρόκειται για αυτοτελές αποκριάτικο τηλεοπτικό σόου με τον Γιώργο Μαρίνο, που εμφανίζεται για πρώτη φορά μεταμφιεσμένος στην τηλεόραση, για τις ανάγκες του σόου αλλά και τις Αποκριάς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σκετς και μουσικοχορευτικά μέρη. Τα κείμενα του προγράμματος ήταν του Γιάννη Ξανθούλη, η μουσική σύνθεση του Γιώργου Δανίκα, οι χορογραφίες του Ντίνου Ψαρέλλη.

Καλεσμένοι στο σόου ήταν οι τραγουδιστές Γιάννης Πάριος, Ελπίδα, Λίτσα Διαμάντη και η Πωλίνα σε ένα δικό της νούμερο. Οι τραγουδιστές ερμηνεύουν ένα μόνο από τα γνωστά τους τραγούδια ενώ σε μοναδικές τηλεοπτικές συμπράξεις ερμηνεύουν τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Χατζή και άλλων σημαντικών  Ελλήνων συνθετών.  Για πρώτη φορά τραγούδησε ο Γιάννης Πάριος με την Ελπίδα και ο Γιώργος Μαρίνος με την Διαμάντη ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Πάριος ερμήνευσε τραγούδια που δεν είχε παρουσιάσει ποτέ στη δισκογραφία και την τηλεόραση. Τα σκετς γυρίστηκαν στο στούντιο της ΕΡΤ3 ενώ τα μουσικοχορευτικά νούμερα στο στούντιο της Παιανίας.

Το εξώφυλλο της Ραδιοτηλεόρασης με την παρουσίαση του αποκριάτικου σόου.

Το εισαγωγικό νούμερο παρουσιάζει τη σύλληψη και τη δημιουργία του συγκεκριμένου σόου.  Ακολουθεί μουσικοχορευτικό νούμερο. Στη συνέχεια εμφανίζεται ο Γιάννης Πάριος.  Έπειτα, ο Μαρίνος παρουσιάζει σατυρικό νούμερο σχετικά με τα ελληνικά και ξένα τηλεοπτικά σήριαλ.  Εμφανίζεται η Ελπίδα και στη συνέχεια μαζί της ο Πάριος.  Έπεται νούμερο με το Μαρίνο μεταμφιεσμένο σε μέντιουμ και μουσικοχορευτικό με την Πωλίνα.    Ακολουθεί η Λίτσα Διαμάντη και η σύμπραξή της με το Μαρίνο σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Στη συνέχεια εμφανίζονται στη σκηνή όλοι μαζί και τραγουδούν.

Ακολουθεί σπονδυλωτό νούμερο με το Μαρίνο με αναφορές στην ραδιοφωνία. Το πρώτο κομμάτι θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί “Πειρατικός σταθμός κουκλίτσα” με σχολιασμό σχετικά με τις ροζ γραμμές και αγγελίες. Ακολουθεί το δεύτερο μέρος , ο “Πειρατικός σταθμός ο Βούβαλος” που αναπαράγει την ατμόσφαιρα παλιάς ταβέρνας και σχολιάζει την στερεοτυπικά αντρική ταυτότητα του ταβερνιάρη. Ακολουθεί το τρίτο μέρος που παρουσιάζει τον “Σταθμό απελευθερωμένων γυναικών” με αναφορές στο φεμινισμό.

Στη συνέχεια εμφανίζονται  στη σκηνή  όλοι μαζί ξανά, ερμηνεύοντας νησιώτικα τραγούδια  Το σόου κλείνει με νούμερο του Mαρίνου όπου περιλαμβάνει  το τραγούδι του “Κουκουρουκουκού Σουπίτσα”.

Ακούγονται τα τραγούδια: “Για πάντα μαζί” (Πάριος),  “Έτσι απλά σ’ αγαπώ” (Ελπίδα), “Σ’ αγαπώ” (Ελπίδα και Πάριος), “Ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει” (Μαρίνος), “Τελειώσανε τα σ’ αγαπώ” (Διαμάντη), “7 τραγούδια θα σου πω”, ” Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι” και “Το φεγγάρι είναι κόκκινο (Διαμάντη- Μαρίνος),  “Αν θυμηθείς τ’ όνειρό  μου”  (Πάριος, Ελπίδα, Διαμάντη, Μαρίνος).

Σκηνοθέτης:  Σταύρος Ζερβάκης

Ενορχήστρωση: Νίκος Δανίκας

Χορογραφίες: Ντίνος Ψαρέλλης

Κείμενα: Γιάννης Ξανθούλης

Διεύθυνση παραγωγής: Μαμίκα Λίβα

Σκηνογράφος: Λίλη Ναζίρογλου

Μουσικοί: Ν. Ξανθούλης, Ι. Ελεφαντής, Ι. Σαρόγλου, Ν. Λιακόπουλος, Α. Τσέγας, Β. Κορδομπούλης, Μ. Δασκαλάκης, Φ. Τσεμπερούλης, Α. Βαρδής

Παραγωγή: 1982

Δείτε περισσότερα εδώ:  https://archive.ert.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS