Χριστουγεννιάτικες διαδρομές στην ΕΤ-1, 1997

Στα Χριστούγεννα του 1997 μας ταξιδεύει το Αρχείο της ΕΡΤ με οδηγό το Γιώργο Παπαστεφάνου και καλεσμένη του την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που θυμάται στιγμές από την πολύχρονη καριέρα της και παρουσιάζει την δισκογραφική της δουλειά «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά». Η εκπομπή προβλήθηκε στην ΕΤ-1, στις 25 Δεκεμβρίου 1997.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ
(video)


Η γνωστή τραγουδίστρια μιλά για τη δισκογραφική της δουλειά «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά», σε μουσική Νίκου Αντύπα και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου. Το χριστουγεννιάτικο παραμύθι που στήνουν μαζί με τον Γιώργο Παπαστεφάνου περιλαμβάνει κι άλλες σημαντικές στιγμές από την πολύχρονη καριέρα της, ενώ η ίδια μιλά για τα όσα έχει κερδίσει μέσα από το τραγούδι, για τις ανασφάλειες της, για τον συναγωνισμό, αλλά και για την επιτυχία. «Για μένα δεν έχει σημασία το να φτάνεις στην κορυφή. Σημασία έχει η διαδρομή και οι χαρές, οι λύπες, οι συγκινήσεις που σου προκαλεί όλο αυτό το ταξίδι», λέει χαρακτηριστικά. Παράλληλα θυμάται την Αλεξάνδρεια, όπου γεννήθηκε, τα παιδικά της χρόνια στην Αθήνα, μιλά για τον στίβο που αγαπά επίσης πολύ, αλλά και για τις συνεργασίες της με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου. Μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές της εκπομπής είναι όταν ο Γιώργος Παπαστεφάνου της θυμίζει, μέσα από ένα απόσπασμα αρχείου, την πρώτη τηλεοπτική της εμφάνιση το 1976 στην εκπομπή του «Μουσική Βραδυά», όπου μαζί με τον Δήμο Μούτση είχαν παρουσιάσει την «Τετραλογία» του. Τέλος, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ερμηνεύει για πρώτη φορά το τραγούδι «Τα μεσημέρια στην Αλεξάνδρεια», που γράφτηκε από το Νίκο Αντύπα και τη Λίνα Νικολακοπούλου ειδικά για την εκπομπή.

Για την Άλκηστη Πρωτοψάλτη μιλούν οι: Λίνα Νικολακοπούλου, Σταμάτης Κραουνάκης, Γιάννης Σπανός, Ηλίας Ανδριόπουλος, Νίκος Αντύπας και Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συμπράττει και μουσικά μαζί της, όπως και ο Γιάννης Κότσιρας. Τα κάλαντα των Χριστουγέννων ακούμε από την Κορίνα Βένη.

Σενάριο: Γιώργος Παπαστεφάνου-Στέλιος Ράλλης
Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Κατωτάκη
Σκηνοθεσία: Στέλιος Ράλλης

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS