Διεθνής Ημέρα Μουσείων – 18 Μαΐου

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο φέτος συμπληρώνει 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του:

“ΜΕΤΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ”
ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

(video)
Η εκπομπή “Μετα-μουσείο” επισκέπτεται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου, και μας ξεναγεί στους χώρους του. Καθώς ο φακός περιηγείται στις αίθουσες του μουσείου ο θεατής παρακολουθεί τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα των ανεκτίμητων συλλογών που φυλάσσει: συλλογές προϊστορικής περιόδου (νεολιθικού, κυκλαδικού και μυκηναϊκού πολιτισμού), τοιχογραφίες του προϊστορικού οικισμού της Θήρας, συλλογή αγγείων, έργα γλυπτικής τέχνης, αιγυπτιακές και κυπριακές αρχαιότητες.

Τα εκθέματα σχολιάζει η αναπληρώτρια διευθύντρια ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ. Για τη σημασία του μουσείου και τον πολιτισμό του Αιγαίου μιλούν ο Βρετανός αρχαιολόγος λόρδος ΚΟΛΙΝ ΡΕΝΦΡΙΟΥ και ο Έλληνας ομόλογός του ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΤΟΥΜΑΣ, πρ. διευθυντής ανασκαφών στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης. Η γλύπτρια ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΤΤΗ μιλάει για τη δουλειά της και για τη σχέση της με το μουσείο στις διάφορες φάσεις της ιστορίας του.

Γίνεται επίσης αναφορά στα εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει το μουσείο, καθώς και ειδική μνεία στο μηχανισμό των Αντικυθήρων από τον ιστορικό των επιστημών ΕΥΘΥΜΙΟ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ. Έτος παραγωγής: 2011

Δείτε περισσότερα στο http://www.ert-archives.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS