Δημήτρης Χορν -100 χρόνια από τη γέννησή του

Στις 9 Μαρτίου συμπληρώνονται φέτος εκατό χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου πρωταγωνιστή του θεάτρου και κινηματογράφου, Δημήτρη Χορν (γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1921, απεβίωσε στις 16 Ιανουαρίου 1998). Με αφορμή την επέτειο αυτή, το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και προτείνει μια σπάνια ραδιοφωνική στιγμή του σπουδαίου ηθοποιού.

«ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΙ.. ΑΛΛΟ»

Ο Δημήτρης Χορν διαβάζει τον «Ευτυχισμένο πρίγκηπα» του ‘Οσκαρ Ουάιλντ (Oscar Wilde), στο πλαίσιο της παιδικής εκπομπής του Α’ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «Κάθε Σάββατο κάτι άλλο», του Νίκου Πιλάβιου.

Η ραδιοφωνική εκπομπή, αφιερωμένη στα παιδιά, φιλοξενούσε προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου και  μετέδιδε κάθε εβδομάδα ένα διαφορετικό παραμύθι, θεατρικό έργο, μουσικό κομμάτι κ.ά. για μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά. Το μουσικό σήμα, ήταν μια πρωτότυπη σύνθεση του Σταμάτη Σπανουδάκη.

Η συγκεκριμένη εκπομπή, με τη συμμετοχή του Δημήτρη Χορν,  μεταδόθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1977 (ώρα 16.30). Μια σπάνια ραδιοφωνική αφήγηση της κλασικής ιστορίας του Ιρλανδού συγγραφέα Όσκαρ Ουάιλντ, που περιγράφει την ξεχωριστή φιλία ανάμεσα σε ένα άγαλμα, τον Ευτυχισμένο Πρίγκηπα, και ένα νεαρό χελιδόνι, που αποφασίζει να ξαποστάσει για ένα βράδυ κοντά του. Το άγαλμα παρατηρεί τον κόσμο, και ανακαλύπτει τη φτώχεια, τη διαφθορά, τη δυστυχία, δακρύζοντας για τα δυσάρεστα που συμβαίνουν γύρω του. Με τη βοήθεια του χελιδονιού, ο πρίγκηπας αποφασίζει να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Μια τρυφερή και ταυτόχρονα συγκινητική ιστορία, μέσα από την μοναδική ανάγνωση του Δημήτρη Χορν.

Διάρκεια: 28:14

Παραγωγή εκπομπής: Νίκος Πιλάβιος

Ηχογράφηση: Βάγιας Αποστόλου

Μετάδοση: 22 Οκτωβρίου 1977

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS