Δημήτρης Μητροπάνος – 17 Απριλίου 2012

Στις 17 Απριλίου 2012 έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος, ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της ελληνικής μουσικής σκηνής, που ερμήνευσε τραγούδια σπουδαίων στιχουργών και συνθετών. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει την εκπομπή:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ
(video)

H Λένα Αρώνη φιλοξενεί στην εκπομπή τον Δημήτρη Μητροπάνο. Ο δημοφιλής τραγουδιστής μιλάει για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στην Αγία Μονή Τρικάλων, για την απόφαση του να έρθει στην Αθήνα κοντά στο θείο του, αλλά και τη γνωριμία του με τον Γιώργο Ζαμπέτα, στην οποία οφείλει την ενασχόλησή του με το τραγούδι. Όπως τονίζει: «Ο Ζαμπέτας, πέρα από το γεγονός ότι μου έδωσε τραγούδια, λειτούργησε καταλυτικά και στη ζωή και στη δουλειά μου». Θυμάται μάλιστα και τη συμβουλή που του είχε δώσει: «Να μην σε νοιάζουν τα τραγούδια για μία εβδομάδα. Δεν είναι τίποτα αυτά, δεν υπάρχουν. Να σε νοιάζουν τα τραγούδια που θα μείνουν και θα σε ακολουθούν σε όλη σου τη ζωή και όταν θα φύγεις αυτά θα υπάρχουν».

Ο Δημήτρης Μητροπάνος μιλά επίσης για την πολύχρονη καριέρα του, για τις συνεργασίες του, την υστεροφημία, την επιτυχία και την αποτυχία. «Όλα έχουν το νόημα τους, αρκεί να τα δεις από την καλή πλευρά. Μια αποτυχία μπορεί να σε πάρει από κάτω και να σε τσακίσει, να κάνεις πράγματα που δεν τα πιστεύεις γιατί θεωρείς ότι αυτά θα σου φέρουν την επιτυχία. Αν κάνεις ένα τέτοιο βήμα δύσκολα επανέρχεσαι», λέει χαρακτηριστικά. Αναφέρεται επίσης στο ρόλο του ως σύζυγος και πατέρας, αλλά και στην περιπέτεια υγείας που πέρασε και τις συγκινητικές αντιδράσεις του κόσμου. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής απολαμβάνουμε στιγμές ζωντανών εμφανίσεων του από το παρελθόν αλλά και τραγούδια του από τον δίσκο «Στη Διαπασών».

Αρχισυνταξία: Γιώργος Κελέφης
Σκηνοθεσία: Ιάσων Παπουτσής
Έτος παραγωγής: 2008-2009

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS