Διονύσης Παπαγιαννόπουλος – 13 Απριλίου 1984

Φέτος συμπληρώνονται 37 χρόνια από το θάνατο του ηθοποιού Διονύση Παπαγιαννόπουλου, στις 13 Απριλίου 1984. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει την εκπομπή:

Τ’ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΑΜΠΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
(video)


Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στον Διονύση Παπαγιαννόπουλο. Συνεργάτες, φίλοι και άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος σκιαγραφούν το πορτρέτο του ηθοποιού και μοιράζονται στιγμές από την επαγγελματική και προσωπική του ζωή.

Ο θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Αλέκος Σακελλάριος θυμάται πώς γνωρίστηκαν στα στούντιο της Φίνος Φιλμ κι έγιναν αμέσως φίλοι και συνεργάτες. Ο σκηνοθέτης Ερρίκος Θαλασσινός αναφέρεται στις ταινίες που έκαναν μαζί αλλά και στο χαρακτήρα του, τονίζοντας: «Πέρα από το χιούμορ που είχε ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος, ζεστός, φοβερά αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους του». Για τον ηθοποιό μιλούν επίσης η δημοσιογράφος Ροζίτα Σώκου, ο σκηνοθέτης Κώστας Καραγιάννης, ο ηθοποιός Αλέκος Τζανετάκος, ο ανιψιός του Διονύση Παπαγιαννόπουλου Τάκης Βλαστός και οι φίλοι του από την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Διακοφτό, Κωνσταντίνος Κουμούτσος, Κωνσταντίνος Τσέκενης, Τρύφων Λίβας και ο εφημέριος Κωνσταντίνος Μενούνος.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβάλλονται χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες εμφανίζεται, καθώς και απόσπασμα από την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Λούνα Παρκ», σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Διαλιανίδη, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος και προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το 1974 έως το 1981.

Με τον Αλέκο Σακελλάριο
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Ροζίτα Σώκου
Παρουσίαση: Πάνος Κατέρης
Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS