Δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – 6 Δεκεμβρίου 2008

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό της Αστυνομίας Επαμεινώνδα Κορκονέα στο κέντρο της Αθήνας. Η δολοφονία του Γρηγορόπουλου είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία και πυροδότησε κύμα διαδηλώσεων και ταραχών τον Δεκέμβριο του 2008.

Δείτε από το Αρχείο της ΕΡΤ τη συνέντευξη που είχε δώσει η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, στο πλαίσιο της εκπομπής «Επικαιρότητα», δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του γιου της.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ενημερωτική εκπομπή με τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου. Η συγκεκριμένη εκπομπή περιλαμβάνει τη συνέντευξη της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Τζίνας Τσαλικιάν, στην επέτειο των δύο ετών από τη δολοφονία του γιου της από τον ειδικό φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η μητέρα του 15χρονου μαθητή μιλά για την εν ψυχρώ δολοφονία του γιου της και τα γεγονότα που ακολούθησαν. Περιγράφει αναλυτικά τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου 2008 και μιλά για την δίκη που ακολούθησε και την απόφαση του δικαστηρίου, μοιράζοντας τα συναισθήματά της για την αναίτια δολοφονία του παιδιού της και δίνοντας τη δική της ερμηνεία για το γεγονός. Αναφέρεται στην αντιμετώπιση της υπεράσπισης των αστυνομικών, κάνοντας λόγο για συκοφάντηση του νεκρού παιδιού και ξετυλίγει τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με το επιχειρησιακό σχέδιο που εκτελούσαν οι δράστες, καθώς επέστρεψαν στο σημείο του συμβάντος ενώ είχαν εντολές να αποχωρήσουν. Τέλος, αναφέρται στη σχέση της με τον γιο της, και μοιράζεται την σκέψη της για τη σύσταση ενός ιδρύματος που θα είναι σημείο αναφοράς για τη λήψη μέτρων υπεράσπισης παιδιών από ποικίλους κινδύνους. Μιλά ακόμη, κατά τη διάρκεια της εκπομπής,  εκ μέρους της οικογένειας ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, αναφερόμενος στην προσβολή της μνήμης του παιδιού κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας και την απόφαση του δικαστηρίου.

Δημοσιογράφος: ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

Σκηνοθεσία: ΛΕΝΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS