Εγκαίνια θεάτρου «Καλουτά» – 9 Οκτωβρίου 1961

Στις 9 Οκτωβρίου 1961 μια νέα θεατρική σκηνή εγκαινιάζεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πατησίων 240. Πρόκειται για το θέατρο «Καλουτά», των αδερφών Άννας και Μαρίας Καλουτά, το οποίο εγκαινιάζεται τον Οκτώβριο του 1961 και  λειτουργεί μέχρι το 2004, οπότε το κτήριο κατεδαφίζεται. Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιείται με πλήρη επισημότητα, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και την παρουσία πλήθους κόσμου.

Τα επίκαιρα της εποχής καταγράφουν την είδηση των εγκαινίων του πολυτελούς θεάτρου.

Δείτε την ταινία επικαίρων:

Οι «οικοδέσποινες», ‘Αννα και Μαρία Καλουτά, υποδέχονται τους επίσημους προσκλεκλημένους στην είσοδο του θεάτρου. Διακρίνονται κατά την άφιξή τους στο θέατρο ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κατσαρός, οι ηθοποιοί Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ζαζά Μπριλλάντη, Δημήτρης Χορν και Τζένη Καρέζη, Μάνος Κατράκης και Μαίρη Αρώνη, και ο ηθοποιός και θεατρικός επιχειρηματίας Φώτης Σαμαρτζής. Στη συνέχεια, τελείται αγιασμός και ακολούθως ο Μάνος Κατράκης και η Μαίρη Αρώνη, πρωταγωνιστές του θιάσου «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» που θα ανεβάσει την εναρκτήρια παράσταση, ανεβαίνουν στη σκηνή και μαζί με την Άννα και τη Μαρία Καλουτά χειροκροτούνται από το πλήθος.

Η εναρκτήρια παράσταση της νέας θεατρικής σκηνής ήταν το έργο «Οδύσσεια» του Μανώλη Σκουλούδη. Στο ρόλο του Οδυσσέα, ο Μάνος Κατράκης και της Πηνελόπης η Μαίρη Αρώνη. Παίζουν ακόμα οι: Στέφανος Ληναίος (Τηλέμαχος), Μπέττη Βαλάση (Παλλάδα Αθηνά), Τζαβαλάς Καρούσος (‘Ομηρος) κ.ά. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο ίδιος ο Μάνος Κατράκης, τη σκηνογραφία-κουστούμια  ο Γιώργος Ανεμογιάννης, τη μουσική ο Γιάννης Μαρκόπουλος και τις χορογραφίες ο Γιάννης Φλερύ.

Δείτε περισσότερα στο archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS