Η αγάπη άργησε μια μέρα- 1997

“Είναι μια παλιομοδίτικη ιστορία που ξετυλίγεται σαν μαγευτικό παραμύθι……Γιατί υπήρχε μια εποχή που η αγάπη αργούσε να έρθει…” (Λιλή Ζωγράφου)

Το Aρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά “Η αγάπη άργησε μια μέρα”, παραγωγής 1997. Παρακολουθήστε ολόκληρη τη σειρά  στο ERTflix ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.ertflix.gr/series/ser.180680-e-agape-argese-mia-mera-11

Πρόκειται για δραματική σειρά σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της ένθερμης υποστηρίκτριας του γυναικείου κινήματος Λιλής Ζωγράφου που εκδόθηκε το 1994. Μιλά για τον γυναικείο αγώνα να αποτάξει το βάρος της πατριαρχίας αλλά και την ασφυκτική καταπίεση των παλιών οικογενειακών και κοινωνικών παραδόσεων στο άτομο, ειδικά στη γυναίκα. Παράλληλα η σειρά εξετάζει και τον μισογυνισμό ο οποίος αναπαράγεται μεταξύ άλλων και  από το ίδιο το γυναικείο φύλο.

Η παραδοσιακή οικογένεια του “Μιχαήλου Φτενούδου”: από αριστερά η Αικατερίνη (Μαρία Καβουκίδου), η Ασπασία (Καρυοφιλλιά Καραμπέτη), ο πατέρας (Βασίλης Διαμαντόπουλος), η Εργίνη (Μαρίνα Ψάλτη), η Ερατώ (Τάνια Τρύπη), η Πηνελόπη (Πέγκυ Τρικαλιώτη) και η μητέρα (Αφροδίτη Γεωργιάδου).

H υπόθεση μας μεταφέρει στο Νεοχώρι της Κρήτης, την Αθήνα και το Γαλαξίδι, ξεκινώντας από την περίοδο της Κατοχής (1944) και φτάνοντας στα μέσα της  δεκαετίας του 1960. Παρακολουθούμε το δράμα της παραδοσιακής οικογένειας του Μιχαήλου Φτενούδου να ξεκινά όταν η μικρή του κόρη μένει έγκυος από έναν Ιταλό ενώ ο πατέρας αργοπεθαίνει.

Η σειρά πρωτοπροβλήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1997 ενώ ολοκληρώθηκε σε  18 επεισόδια των 45 λεπτών. Γυρίστηκε στην Παλλήνη, την Αρκαδία, τη Βοιωτία, την Εύβοια και τη Φωκίδα, ενώ στα τηλεοπτικά βραβεία «Πρόσωπα 1997» απέσπασε 11 βραβεία.

Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ (επεισόδιο 1)

(video)

Στο Νεοχώρι της Κρήτης κατά τη διάρκεια του πολέμου (1944)  η οικογένεια του αυταρχικού πατέρα Μιχαήλου Φτενούδου ζει το δικό της δράμα.  O πατέρας αργοπεθαίνει ενώ αρνείται την ιατρική φροντίδα. Παράλληλα, μία από τις κόρες του, η Ερατώ, γνωρίζει έναν κυνηγημένο Ιταλό στρατιώτη που βρίσκει καταφύγιο στο υπόγειο του σπιτιού και τον ερωτεύεται.

Σκηνοθεσία: Κώστας Κουτσομύτης

Συγγραφέας: Λιλή Ζωγράφου

Μουσική σύνθεση: Βασίλης Δημητρίου

Σενάριο:  Κώστας Κουτσομύτης , Μάριος Ποντίκας , Νίκος Απειρανθίτης

Πρωταγωνιστούν:  Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Ασπασία) , Τάνια Τρύπη (Ερατώ) , Πέγκυ Τρικαλιώτη (Πηνελόπη) , Αφροδίτη Γρηγοριάδου (Εριφύλλη) , Μαρίνα Ψάλτη (Εργίνη), Μαρία Καβουκίδη (Αικατερίνη), Βαλέρια Χριστοδουλίδου (Αμαλία) , Γιώργος Μοσχίδης (Επαμεινώνδας) , Βασίλης Διαμαντόπουλος (Μιχάλης Φτενούδος) , Μηνάς Χατζησάββας (Τάγαρης) , Φίλιππος Σοφιανός (Κωνσταντίνου), Nicola Farron (Αντόνιο Ταλιέρι)

Έτος παραγωγής:  1997

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 3/11/1997

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS