Η πρώτη Πρωτοχρονιά της Μεταπολίτευσης

Το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει ένα σπάνιο τηλεοπτικό ντοκουμέντο για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς. Η ενημερωτική εκπομπή του ΕΙΡΤ «Οι Ρεπόρτερς», η οποία προβάλλει θέματα και πρόσωπα της επικαιρότητας,  γιορτάζει την πρώτη Πρωτοχρονιά της Μεταπολίτευσης, με μια τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1975.

ΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ

Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Οι «Ρεπόρτερς», Δημήτρης Λιμπερόπουλος (στην αρχισυνταξία της εκπομπής), Χρήστος Οικονόμου και Νάσος Αθανασίου, υποδέχονται τη νέα χρονιά σε μια τηλεοπτική βραδιά γεμάτη αισιοδοξία, με οικοδεσπότες τη Νόνικα Γαληνέα και τον Αλέκο Αλεξανδράκη και καλεσμένους πρωταγωνιστές της καλλιτεχνικής αλλά και πολιτικής ζωής.

Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου, απαντούν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Δημήτρη Λιμπερόπουλου και Χρήστου Οικονόμου σχετικά με την Πρωτοχρονιά που θυμούνται περισσότερο από τη ζωή τους και κάνουν ευχές για την νέα χρονιά (1975). Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οι οικοδεσπότες ηθοποιοί Νόνικα Γαληνέα και Αλέκος Αλεξανδράκης μαζί με τον Κώστα Χατζηχρήστο, και ακολουθούν ο δημοσιογράφος και πολιτικός Βάσος Βασιλείου, καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου: ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης, η Μελίνα Μερκούρη, ο Τάκης Λαμπρίας, ο Μπάμπης Δρακόπουλος και ο Νίκος Αναγνωστόπουλος. Στη συνέχεια, εύχονται για τη νέα χρονιά η Δέσπω Διαμαντίδου και η ‘Αννα Συνοδινού, και ακολουθούν ο Κώστας Βουτσάς, η Κική Μορφονιού, πρωταγωνίστρια της Λυρικής Σκηνής και ο βαθύφωνος Νίκος Ζαχαρίου, ο Κώστας Ρηγόπουλος, ο Ζιλ Ντασσέν, ο Ανδρέας Φιλιππίδης και η Λίλη Παπαγιάννη.

Η Μελίνα Μερκούρη τραγουδά το τραγούδι «Τι έχει και κλαίει το παιδί»,  και ακολουθούν και άλλα μουσικά  στιγμιότυπα, με τους καλεσμένους να τραγουδούν τα τραγούδια «Τα τρένα που φυγαν», «Άπονη ζωή», «Υπομονή».

Στο τελευταίο μέρος της εκπομπής ο Νάσος Αθανασίου παρουσιάζει τους ανθρώπους που δουλεύουν πίσω από τις κάμερες της εκπομπής, οι οποίοι θυμούνται σημαντικές  στιγμές από τα γυρίσματα. Η εκπομπή κλείνει με τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που τραγουδούν όλοι οι καλεσμένοι μαζί.

Ημερομηνία προβολής εκπομπής: 1 Ιανουαρίου 1975

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS