Καλό Πάσχα με Αγάπη από την ΕΡΤ του …1983

Το Αρχείο της ΕΡΤ γυρίζει τον χρόνο σαράντα χρόνια πριν, και προτείνει για το Πάσχα ένα εορταστικό μουσικό πρόγραμμα που προβλήθηκε το 1983. Σε επιμέλεια του Γιώργου Κατσαρού, προβάλλεται από το Ζάππειο Μέγαρο το μουσικό πρόγραμμα με θέμα τα τραγούδια της αγάπης, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Γιάννης Πάριος, η Βίκυ Μοσχολιού, η Αλέκα Κανελλίδου, η Μάρω Κοντού, ο Δάνης Κατρανίδης, οι Charms (Τσαρμς), ο Τώνης Μαρούδας, η οικογένεια Κονιτόπουλου και άλλοι, μαζί με 20μελή ορχήστρα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Κατσαρού. Η εκπομπή είχε προβληθεί το Πάσχα του 1983.

ΚΑΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ..ΑΓΑΠΗ

Το εορταστικό πρόγραμμα ξεκινά με την παιδική χορωδία του Λεόντειου Λυκείου που τραγουδά το ”Another brick in the wall” των Pink Floyd, σε ελληνική απόδοση, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γ.Κατσαρού. Ακολουθεί ο Γιάννης Πάριος, ο οποίος ερμηνεύει τις γνωστές επιτυχίες του «Να λοιπόν γιατί σ’αγάπησα», «Αχ αγάπη», «Για πάντα μαζί».  Ο Γιώργος Κατσαρός καλησπερίζει τους τηλεθεατές και τραγουδά η Αλέκα Κανελλίδου τα τραγούδια «Κάπου υπάρχει η αγάπη μου»,  «Δεν είναι έτσι η αγάπη».

Η Μάρω Κοντού απαγγέλει το ποίημα «Σβήσε τα μάτια μου..» του Ράινερ Μαρία Ρίλκε και στη συνέχεια η Βίκυ Μοσχολιού ερμηνεύει τα τραγούδια «Σε θέλω» και «Συχνότητα». Ακολουθεί το συγκρότημα των “Charms” που τραγουδά τις επιτυχίες  του «Μακριά μου», «Γλυκιά αγαπημένη», «Να μείνουμε πάντα παιδιά». Ο Δάνης Κατρανίδης διαβάζει το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη «Αγαπημένη μου» και στη συνέχεια η χορωδία Παλαιού Φαλήρου ερμηνεύουν το τραγούδι «Της αγάπης αίματα» του Μίκη Θεοδωράκη (σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη).

Εμφανίζονται ακολούθως ο Γιάννης Πάριος, ο οποίος ερμηνεύει το τραγούδι «Μόνο εσύ», οι Αδερφοί Τζαβάρα οι οποίοι τραγουδούν «Δεν κόβεται στα τρία η αγάπη» και ξανά ο Γιάννης Πάριος  με το τραγούδι «’Οταν βραδιάζει». Η Μάρω Κοντού απαγγέλει ερωτικό ποίημα, και η Αλέκα Κανελλίδου τραγουδά το «Σαν κι απόψε». Ακολούθως, ο Τώνης Μαρούδας, μαζί με τον Γιάννη Πάριο και τους Αδελφούς Τζαβάρα τραγουδούν το «Τι ειν’ αυτό που το λένε αγάπη», συνοδεία του Γιώργου Κατσαρού στο σαξόφωνο. Η Βίκυ Μοσχολιού τραγουδά «Το φεγγάρι μες στο δρόμο» και «Πες πως είναι ένα σπίτι».

Ο Στέλιος Μπέλλος, ερμηνευτής και δάσκαλος παραδοσιακής μουσικής τραγουδά παραδοσιακό ηπειρώτικο τραγούδι. Ο Δάνης Κατρανίδης απαγγέλει απόσπασμα από την «Αγαπημένη μου», του Τάσου Λειβαδίτη, και η  Μάρω Κοντού τραγουδά το «Αστέρι μου, φεγγάρι μου».  Η εκπομπή κλείνει με το Γιάννη Πάριο και την οικογένεια Κονιτοπούλου σε νησιώτικα τραγούδια («Από την πόρτα σου περνώ», «Από τα γλυκά σου μάτια», «Να σ’αγαπώ ήντα ‘θελα» (Κοτσάκια).

 Σκηνοθεσία: Σταύρος Ζερβάκης

Ημερομηνία προβολής εκπομπής: 7/5/1983

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS