Μαλβίνα Κάραλη- 7 Ιουνίου 2002

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατο της Μαλβίνας Κάραλη. Συγγραφέας, σεναριογράφος, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, η Μαλβίνα Κάραλη υπήρξε μια χαρισματική μορφή της ελληνικής τηλεόρασης με οξυδερκή λόγο και πηγαίο χιούμορ. Γεννημένη το 1954 με όνομα Μαρία Σακκά, έπαιξε ως ηθοποιός στον κινηματογράφο, τιμήθηκε με δύο κρατικά βραβεία σεναρίου και εργάστηκε σε εφημερίδες, περιοδικά αλλά και την τηλεόραση, αφήνοντας το στίγμα της στο χώρο της δημοσιογραφίας.

Με αφορμή τα είκοσι χρόνια από τον θάνατο της Μαλβίνας Κάραλη, το Αρχείο της ΕΡΤ προτείνει μια σπάνια στιγμή από την αρχή της τηλεοπτικής της καριέρας. Η Μαλβίνα Κάραλη παίρνει συνέντευξη από τον Γιώργο Ζαμπέτα, για τη μουσική εκπομπή «Ηχοχρώματα» (1980).

 ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ

ΕΠ.01- ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΜΠΕΤΑΣ

Συνέντευξη του Γιώργου Ζαμπέτα στην Μαλβίνα Κάραλη για την εκπομπή «Ηχοχρώματα». Πρόκειται για απόσπασμα από την πρώτη εκπομπή του πολιτιστικού μαγκαζίνου «Ηχοχρώματα», ενός μουσικού ποικίλου περιοδικού που στοχεύει στην ψυχαγωγία και ενημέρωση γύρω από τον χώρο της μουσικής. Την εκπομπή παρουσιάζει η Μαίρη Χατζάκη και τα ρεπορτάζ είναι της Μαλβίνας Κάραλη και την Άννας Μακράκη. Το συγκεκριμένο, πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 9 Μαΐου του 1980.

Ο Γιώργος Ζαμπέτας απαντά στις ερωτήσεις της πρωτοεμφανιζόμενης Μαλβίνας Κάραλη με αυθορμητισμό, και τραγουδά παίζοντας μπουζούκι κάποια από τα πιο γνωστά του τραγούδια. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης λόγος γίνεται για πρώτες του ηχογραφήσεις και συνεργασίες, για το ελληνικό τραγούδι την περίοδο εκείνη, για τα δικά του τραγούδια, τους δασκάλους του, καθώς και για τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ακούγονται τα εξής κομμάτια του Γιώργου Ζαμπέτα: «Ο Φραγκούλης», «Ένα τραγούδι χωρισμού», «Ο πενηντάρης».

 

Έτος παραγωγής:

1980

Σκηνοθεσία:

Μαίρη Κουτσούρη

 

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://archive.ert.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS