Μάθημα Σολφέζ στην Eurovision – 7 Μαΐου 1977

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος ημιτελικός του 68ου ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας και παράλληλα, 47 χρόνια πριν, στις 7 Μαΐου του 1977 είχε πραγματοποιηθεί ο 22ος Διαγωνισμός στο Λονδίνο. Η χώρα μας είχε πάρει μέρος στην Eurovision του 1977 με το τραγούδι ”Μάθημα Σολφέζ”  σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου, στίχους Σέβης Τηλιακού και το ερμήνευσαν η Μπέσσυ Αργυράκη, η Μαριάννα Τόλη, ο Πασχάλης και ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Η συμμετοχή της χώρας μας ξεχώρισε, βρέθηκε ανάμεσα στα φαβορί και κατέκτησε την 5η θέση με 92 βαθμούς. Εκείνη τη χρονιά την πρώτη θέση κατέκτησε η Γαλλία με το τραγούδι της Μαρί Μιριάμ “L’oiseau et l’enfant”.

Φέτος, στον πρώτο ημιτελικό που θα πραγματοποιηθεί στη Malmö Arena και θα μεταδοθεί ζωντανά στις 22:00 ώρα Ελλάδος από την ΕΡΤ-1 λαμβάνουν μέρος 15 χώρες, ανάμεσά τους και η Κύπρος με το τραγούδι “Liar” της Silia Kapsis. Η Μαρίνα Σάττι με το τραγούδι ”Ζάρι” θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και θα διαγωνιστεί ανάμεσα σε 16 χώρες, στο δεύτερο ημιτελικό, που θα γίνει την Πέμπτη 9 Μαΐου.

Το Αρχείο της ΕΡΤ εύχεται ”Καλή επιτυχία” σε Ελλάδα και Κύπρο και παρουσιάζει το βίντεοκλιπ του τραγουδιού ”Μάθημα Σολφέζ” καθώς και μια μικρή συνέντευξη του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου, παραγωγής 1977.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ EUROVISION ΤΟΥ 1977

Αρχικά, ο Γιώργος Χατζηνάσιος παραχωρεί μια μικρή συνέντευξη στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Δανάη Στρατηγάκη και αναφέρεται στην συμμετοχή της χώρας μας στην Eurovision του 1977. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης μιλά για το τραγούδι ”Μάθημα Σολφέζ” το οποίο συνέθεσε και σχολιάζει την συνεργασία του με τους νεαρούς ερμηνευτές. Έπειτα, ακολουθεί το επίσημο βίντεοκλιπ του τραγουδιού ”Μάθημα Σολφέζ” σε ερμηνεία των Μπέσυ Αργυράκη, Μαριάννα Τόλη, Πασχάλη και Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Για τα γυρίσματα του συγκεκριμένου βίντεο χρησιμοποιήθηκε το πρωτοποριακό για την εποχή blue box, προκάτοχο του green box. 

 Έτος παραγωγής: 1977

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS