Μεγάλη Τετάρτη με την Έλλη Λαμπέτη

Παρακολουθείστε ένα σπάνιο ντοκουμέντο του 1979 από το Αρχείο της ΕΡΤ, όπου η ηθοποιός Έλλη Λαμπέτη διαβάζει περικοπές από τα Ευαγγέλια.

ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ. ΔΙΑΒΑΖΕΙ Η ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

(video)


Σειρά έξι δεκαπεντάλεπτων εκπομπών, σε σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη, στις οποίες η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει αποσπάσματα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, καθώς και από τους Ύμνους και τα Εγκώμια της Μεγάλης Εβδομάδας. Σε ορισμένα σημεία γίνεται χρήση φωτογραφικού και κινηματογραφικού υλικού.

Στην τρίτη εκπομπή, της Μεγάλης Τετάρτης,  η  Λαμπέτη διαβάζει  αποσπάσματα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο (στίχους από τα κεφάλαια: ΚΑ’, ΚΒ’, ΚΓ’, ΚΔ’, ΚΕ’, ΚΣΤ’).

Οι εκπομπές προβλήθηκαν για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1979 από την τηλεόραση της τότε ΥΕΝΕΔ. Το σπάνιο αυτό υλικό των εκπομπών, κινηματογραφημένο σε ασπρόμαυρο φιλμ, ήταν χαμένο και εντοπίστηκε ξανά το 1995 στο πλαίσιο των εργασιών ταξινόμησης του οπτικοακουστικού αρχείου της ΕΡΤ. Μετά την αποκατάστασή του στο οπτικοακουστικό εργαστήριο του Αρχείου, η σειρά επαναπροβλήθηκε από την ΕΤ 2, τον Απρίλιο του 1996.

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Καβουκίδης

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 18Απριλίου 1979

Δείτε περισσότερα στο archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS