Μεγάλη Τρίτη με την Άννα Συνοδινού

Η μεγάλη ηθοποιός του θεάτρου Άννα Συνοδινού, με εκφραστικότητα και δραματική ένταση, αποδίδει κείμενα από τα Πάθη του Χριστού, μέσα από την τηλεοπτική σειρά του 1992 σε σκηνοθεσία Γιώργου Μεσσάλα “Τα Πάθη τα Σεπτά”. Δείτε από το Αρχείο της ΕΡΤ την εκπομπή για τα λειτουργικά αναγνώσματα και τους ύμνους της Μεγάλης Τρίτης.

 

ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΣΕΠΤΑ

Με την Άννα Συνοδινού

 


Σειρά έξι δεκαπεντάλεπτων εκπομπών σε σκηνοθεσία Γιώργου Μεσσάλα. Η Άννα Συνοδινού διαβάζει κείμενα από τα Πάθη του Χριστού και τη Μεγάλη Ανάσταση και σχολιάζει τα αγιογραφικά αναγνώσματα και ψαλτικά τροπάρια της Μεγάλης Εβδομάδας. Ακούγονται ψαλμοί από μοναχούς του Αγίου Όρους και από τη Χορωδία Ελληνικών Βυζαντινών Ύμνων του Λυκούργου Αγγελόπουλου. Ύμνους της Μ. Εβδομάδας ψάλλουν οι μαθητές Λυκείου Σπύρος και Δήμητρα Τσεκούρα, σε διδασκαλία του Λυκούργου Αγγελόπουλου.

Η συγκεκριμένη εκπομπή – πρώτη προβολή Μ. Τρίτη, 21 Απριλίου 1992- αναφέρεται στα λειτουργικά αναγνώσματα της Μεγάλης Τρίτης, κάνοντας μνεία στην Παραβολή των δέκα Παρθένων και στο Τροπάριο της Κασσιανής.

Έτος παραγωγής: 1992

Ημερομηνία προβολής εκπομπής:

21/04/1992

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μεσσάλας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS