Νίκος Κούρκουλος – 30 Ιανουαρίου 2007

Φέτος συμπληρώνονται 13 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Κούρκουλου, στις 30 Ιανουαρίου 2007. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μια σπάνια τηλεοπτική του συνέντευξη, που παραχώρησε το 1974, στην εκπομπή του ΕΙΡΤ «Οι ρεπόρτερς», στην οποία, μεταξύ άλλων, μιλά και για το Θέατρο Κάππα, που άνοιξε εκείνη τη χρονιά για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό.

ΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ
(video)

O Νίκος Κούρκουλος μιλά για τη δημιουργία του θεάτρου Κάππα κι αποκαλύπτει ότι αποφάσισε να του δώσει αυτό το όνομα προς τιμήν του Κάφκα. «Έπαιξα τους δύο ήρωες του, τους δύο Κ. στη “Δίκη” και στον “Πύργο”», εξηγεί. Μιλά επίσης για τον ήρωα που θα υποδυθεί στην παράσταση που ετοιμάζει. Πρόκειται για τον Κράνγκλερ, από το θεατρικό έργο «Ταμπούρλα μέσα στη νύχτα» του Μπρεχτ, που ανέβηκε εκείνη τη χρονιά στο Θέατρο Κάππα, σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι και σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού.

Ο Νίκος Κούρκουλος μιλά επίσης για το θέατρο κατά τη διάρκεια της επταετίας, για τη συνεργασία του με τη Μελίνα Μερκούρη στο μιούζικαλ «Ίλια Ντάρλινγκ» και τα σχέδια τους να ξαναβρεθούν στη σκηνή, ενώ εξηγεί τι μπορεί να φέρει την επιτυχία στο θέατρο.

Η εκπομπή προβλήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS