Πόλυ Πάνου – 27 Σεπτεμβρίου 2013

Φέτος συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το θάνατο της Πόλυς Πάνου, που έφυγε από τη ζωή στις 27 Σεπτεμβρίου 2013. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει την εκπομπή:

ΑΥΛΑΙΑ

(video)
Νέο

Η «Αυλαία» ανοίγει και ο Γιώργος Κυβέλος υποδέχεται την Πόλυ Πάνου, η οποία μιλά για τη ζωή και την καριέρα της, ενώ ερμηνεύει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια θυμάται πως ξεκίνησε να τραγουδάει δίπλα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση ως παιδί θαύμα. Αναφέρεται επίσης στις συνεργασίες της που ακολούθησαν με τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Μανώλη Χιώτη, τον Γιώργο Μητσάκη, τον Απόστολο Καλδάρα, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Γιάννη Παπαϊωάννου, τον Στέλιο Βαμβακάρη και άλλους μεγάλους συνθέτες, αλλά και με δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, όπως ο Γιάννης Παλαιολόγος, ο Στέλιος Μακρυδάκης κ.ά

Η Πόλυ Πάνου μιλά ακόμη για το καθαρόαιμο λαϊκό τραγούδι, που υπηρέτησε σε όλη την καριέρα της, θυμάται στιγμές από τις εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα, εξηγεί τι χρειάζεται για να είναι πετυχημένο ένα πρόγραμμα και αποκαλύπτει πως γίνονταν η επιλογή των τραγουδιών που ερμήνευσε στους δίσκους της. Αναφέρεται τέλος στην παράσταση «Αμάν … Αμήν» και στη συνεργασία της με τον Σταύρο Ξαρχάκο, ενώ ερμηνεύει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. Ανάμεσα τους τα τραγούδια: «Το πλοίο θα σαλπάρει», «Το σφάλμα», «Κούπα», «Δώδεκα Τσιγγάνες», «Μεσ’ την πολύ σκοτούρα μου», «Το φανταράκι», «Κάνε λιγάκι υπομονή», «Πάρε το δαχτυλίδι μου», «Αν μιλούσαν τα σύννεφα» κ.ά. Στην εκπομπή συμμετέχει και ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιάννης Καραμπεσίνης, του οποίου έχει ερμηνεύσει τραγούδια.

Σκηνοθεσία: Θάνος Χρυσοβέργης

Έτος παραγωγής: 1995

Δείτε περισσότερα στο https://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS