Ρένα Βλαχοπούλου – 29 Ιουλίου 2004

Αφιέρωμα από το Αρχείο της ΕΡΤ στη μνήμη της αξέχαστης ηθοποιού Ρένας Βλαχοπούλου που έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιουλίου 2004:

ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ (απόσπασμα)

(video)

Νέο

Ενημερωτική εκπομπή επικαιρότητας με τον Χρήστο Οικονόμου και τον Νάσο Αθανασίου και αρχισυντάκτη τον Δημήτρη Λιμπερόπουλο. Το απόσπασμα προέρχεται από την εκπομπή της 9ης Ιανουαρίου 1976. Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λιμπερόπουλος συνομιλεί με τον Αλέκο Σακελλάριο, την Ρένα Βλαχοπούλου και τον Γιάννη Μιχαλόπουλο, με αφορμή το γύρισμα του σήριαλ «Μια Αθηναία στην Αθήνα» που θα ξεκινούσε να προβάλλεται από την ΕΡΤ στις 17/1/1976.

Η Ρένα Βλαχοπούλου, πρωταγωνίστρια της νέας σειράς, μιλάει για τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό σήριαλ και για τους λόγους που δέχτηκε να παίξει για πρώτη φορά ειδικά για την τηλεόραση, ύστερα από πρόταση του Αλέκου Σακελλάριου. Μέχρι τότε είχαν συνεργαστεί στο θέατρο και τον κινηματογράφο, απ’ όπου ο κόσμος παρακολουθούσε τη δημοφιλή ηθοποιό. Ο Αλέκος Σακελλάριος, που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, μιλάει για τον χαρακτήρα της σειράς και τους συντελεστές. Επρόκειτο για εύθυμη σειρά αποτελούμενη από 25 αυτοτελή επεισόδια, στην οποία η Ρένα Βλαχοπούλου υποδυόταν μια εύθυμη και χαριτωμένη ζωντοχήρα που ζούσε με το σκυλάκι της και την οποία πλαισίωναν, εκτός από τον Γιάννη Μιχαλόπουλο στο ρόλο του γείτονα, κι άλλοι γνωστοί ηθοποιοί όπως, η Ευαγγελία Σαμιωτάκη, η Έλντα Αθανασάκη, ο Βαγγέλης Πρωτοπαπάς κ.ά. Σε ορισμένα επεισόδια είχαν συνεργαστεί, επίσης, οι συγγραφείς: Πολύβιος Βασιλειάδης, Ναπολέων Ελευθερίου, Λάκης Μιχαηλίδης, Κώστας Παπαπέτρος, Στέφανος Σακελλάρης,  Δημήτρης Κωνσταντάρας, Διονύσης Τζεφρώνης.

Καθώς δεν έχει διασωθεί κανένα επεισόδιο της σειράς «Μια Αθηναία στην Αθήνα», σχετικές πληροφορίες καταγράφονται μόνο στα τεύχη του περιοδικού “Ραδιοτηλεόραση” του 1976, δείγμα των οποίων μπορείτε να δείτε εδώ:

Ακούστε επίσης εδώ από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, απόσπασμα από τη ραδιοφωνική μεταφορά του μυθιστορήματος «Το Τρίτο Στεφάνι» του Κ.Ταχτσή που μεταδόθηκε σε 78 συνέχειες από το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ το 1979. Η διασκευή και η σκηνοθεσία ήταν του Γιώργου Παυριανού, τον ρόλο της Νίνας ερμήνευσε η Ρένα Βλαχοπούλου και της Εκάβης η Σμάρω Στεφανίδου.

 

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS