Σπύρος Καλογήρου – 27 Ιουνίου 2009

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατο του ηθοποιού Σπύρου Καλογήρου, στις 27 Ιουνίου 2009. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει την εκπομπή:

ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ
(video)


H εκπομπή είναι αφιερωμένη στον ηθοποιό Σπύρο Καλογήρου. Ο ίδιος θυμάται τα παιδικά του χρόνια, τις σπουδές του στη Σεβαστουπούλειο Εργατική Σχολή, όπου γράφτηκε για το φαγητό που προσέφεραν στους σπουδαστές, αλλά και τα δύσκολα χρόνια της κατοχής. Στη συνέχεια έγινε φωτογράφος, άνοιξε το δικό του μαγαζί, μέχρι που τον είδε ένας σκηνοθέτης της ΥΕΝΕΔ και τον προέτρεψε να ασχοληθεί με το θέατρο. Έτσι βρέθηκε στη δραματική σχολή του Ελληνικού Ωδείου, ενώ παράλληλα εργαζόταν και στο φωτογραφείο.

Ο Σπύρος Καλογήρου αναφέρεται επίσης στη θεατρική του πορεία, στη συνεργασία του με τον Κάρολο Κουν, αλλά και στην κινηματογραφική του καριέρα, αποκαλύπτοντας παρασκήνια από τις ταινίες στις οποίες συμμετείχε. «Δούλεψα σκληρά 44-45 χρόνια. Ευτυχώς από τον κόσμο αναγνωρίζεται αυτό που έκανα. Και ακόμα και τον σκληρό που κάνω, με αγαπάει ο κόσμος, γιατί τον κάνω αληθινό, παίζω με ψυχή», λέει χαρακτηριστικά. Τέλος μιλά για την οικογένεια του και την ήσυχη καθημερινότητα του.

Για τον Σπύρο Καλογήρου μιλούν η σύζυγός του Ευαγγελία Σαμιωτάκη και ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης, ενώ προβάλλονται αποσπάσματα από ταινίες στις οποίες συμμετείχε και φωτογραφικό υλικό από την προσωπική και καλλιτεχνική του πορεία.

Δημοσιογραφική έρευνα-παρουσίαση: Αντώνης Πρέκας
Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας
Έτος παραγωγής: 2001

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS