Στέλιος Καζαντζίδης – 14 Σεπτεμβρίου 2001

Σαν σήμερα το 2001, έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής που αγαπήθηκε φανατικά από το ελληνικό κοινό και υπήρξε ίσως ο μεγαλύτερος λαϊκός ερμηνευτής που εξέφρασε τους καημούς των απλών ανθρώπων, την πίκρα της ξενιτιάς, τον μόχθο του εργάτη.

Δείτε από το Αρχείο της ΕΡΤ ένα τηλεοπτικό ντοκουμέντο του 1976. Πρόκειται για την τηλεοπτική εμφάνιση του Στέλιου Καζαντζίδη στο πλαίσιο της εκπομπής «Λαϊκό τραγούδι», η οποία προβλήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1976. Ο δημοφιλής τραγουδιστής στην ξεχωριστή εκείνη τηλεοπτική εμφάνισή του τραγούδησε κάποια από τα τραγούδια της δισκογραφικής δουλειάς «Υπάρχω», που είχε κυκλοφορήσει λίγους μήνες νωρίτερα, έχοντας στο πλάι του τους δημιουργούς του δίσκου Χρήστο Νικολόπουλο και Πυθαγόρα.

ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Ο ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΓΙΑ ΣΑΣ..

ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ

Αφιέρωμα της σειράς εκπομπών «Λαϊκό τραγούδι» στον Στέλιο Καζαντζίδη. Ο δημοφιλής τραγουδιστής τραγουδά στην εκπομπή κάποια από τα τραγούδια του δίσκου “Υπάρχω” (μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος, στίχοι: Πυθαγόρας) και μιλά για τον ίδιο και τη ζωή του, με την κάμερα να καταγράφει σπάνιες στιγμές από την καθημερινότητά του.  Η κάμερα της εκπομπής ακολουθεί τον τραγουδιστή στο κτήμα του στον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου μας ξεναγεί στο σπίτι του, ενώ παράλληλα μοιράζεται τις σκέψεις του και μιλά για την αγάπη του για τη θάλασσα και το ψάρεμα, για τη ζωή του εκεί και τους ανθρώπους.

Μαζί με τον Στέλιο Καζαντζίδη εμφανίζονται στην εκπομπή και οι δημιουργοί του δίσκου, Χρήστος Νικολόπουλος και Πυθαγόρας, ενώ για τον ερμηνευτή και τη συνεργασία του μαζί του, μιλά και ο Γιώργος Νταλάρας. Στο ξεκίνημα της εκπομπής ο Καζαντζίδης τραγουδά με την κιθάρα του και τον Χρήστο Νικολόπουλο στο μπουζούκι το τραγούδι «Νέα Ιωνία». Στη συνέχεια παρουσιάζονται επτά από τα τραγούδια του δίσκου «Υπάρχω»: το ομότιτλο «Υπάρχω» και τα  «Οι αισθηματίες» και «Κάτω απ’ το πουκάμισό μου» με φιλική συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα, «Τι θέλεις από μενανε», «Κράτα καρδιά», «Ποια είσαι εσύ», «Πέντε πάνω πέντε κάτω».

Προβάλλονται ακόμη πλάνα του Καζαντζίδη μαζί με τη μητέρα του, καθώς και πλάνα του Στέλιου Καζαντζίδη στη Θεσσαλονίκη, με τον τραγουδιστή να αναφέρεται στην πόλη και στην καταγωγή του.

Παραγωγή: 1976

Τηλεοπτική διεύθυνση:

Ηλίας Μασούρας

Επιμέλεια παραγωγής:

Γιώργος Στεργίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS