Τάκης Μπίνης – 21 Δεκεμβρίου 2005

Στις 21 Δεκεμβρίου 2005 έφυγε από τη ζωή ένας γνήσιος εκπρόσωπος του ρεμπέτικου τραγουδιού, ο Τάκης Μπίνης. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει την εκπομπή:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΤΑΚΗΣ ΜΠΙΝΗΣ
(video)

Νέο

O Θωμάς Μπακαλάκος φιλοξενεί στην εκπομπή τον τραγουδιστή, συνθέτη και μουσικό Τάκη Μπίνη, ο οποίος διατυπώνει τις απόψεις του για το ελληνικό τραγούδι του χθες και του σήμερα. Παράλληλα αποκαλύπτει πως ξεκίνησε την καριέρα του το 1939, στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στους Βασίλη Τσιτσάνη, Χρήστο Μίγκο, Γιώργο Τσανάκα, Γιάννη Κυριαζή κ.ά, αλλά και πως βρέθηκε στον Πειραιά, κυνηγημένος από τους Γερμανούς το 1943 και στη συνέχεια στην Αθήνα.

Ο Τάκης Μπίνης μιλά επίσης για τις πρώτες δισκογραφικές του επιτυχίες στις αρχές του 1947 «Της γειτονιάς ο κόκορας» και «Για στάσου χάρε», για το βιβλίο που ετοιμάζει, ενώ δίνει τον δικό του ορισμό για το ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Παράλληλα ερμηνεύει τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, όπως «Το δίχτυ», «Θεσσαλονίκη», «Γι’ αυτά τα μαύρα μάτια σου», «Πειραιώτισσα», «Της αμύνης τα παιδιά», «Τα ψεύτικα τα λόγια» κ.ά. Τον συνοδεύει η Θεοδοσία Στίγκα.

Κείμενα-παρουσίαση: Θωμάς Μπακαλάκος
Σκηνοθετική επιμέλεια: Αργύρης Αντωνόπουλος

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS