Τζένη Βάνου – 5 Φεβρουαρίου 2014

Στις 5 Φεβρουαρίου 2014 έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ερμηνεύτρια του ελαφρού και λαϊκού τραγουδιού Τζένη Βάνου. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει την εκπομπή:

ΔΡΟΜΟΙ
ΤΖΕΝΗ ΒΑΝΟΥ
(video)

H Τζένη Βάνου κάνει μια αναδρομή στην καλλιτεχνική και προσωπική της πορεία και θυμάται τις σημαντικότερες στιγμές που τη στιγμάτισαν. Η αφήγηση της ξεκινά από τα παιδικά της χρόνια. Μιλά για το διαζύγιο των γονιών της και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε εξαιτίας αυτού του γεγονότος, ενώ θυμάται με τρυφερότητα τη γιαγιά της που έγινε, όπως λέει, το στήριγμα, η παρηγοριά και το αποκούμπι της. Θυμάται επίσης με νοσταλγία την εποχή που ήταν στη χορωδία του σχολείου, αλλά και την γνωριμία της με τον Μίμη Πλέσσα, που πίστεψε από την πρώτη στιγμή στο ταλέντο της. Οι δρόμοι τους ξανασυναντήθηκαν στη ραδιοφωνική εκπομπή «Νέα ταλέντα». Κι ήταν αυτός που τη συμβούλευσε να δώσει εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Η Τζένη Βάνου περνά με επιτυχία τις εξετάσεις και λίγο αργότερα κάνει την πρώτη της εκπομπή στο ΕΙΡ με τον Κώστα Γιαννίδη να τη συνοδεύει στο πιάνο. Σύντομα μπαίνει στην εκπομπή με την μεγάλη ορχήστρα και καταφέρνει να γίνει γνωστή μέσα από το ραδιόφωνο, χωρίς να έχει δισκογραφία. Και κάπως έτσι ξεκινά η πορεία της στο τραγούδι, που σφραγίστηκε με σημαντικές  συνεργασίες και πολλές επιτυχίες.

Η Τζένη Βάνου θυμάται επίσης τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού, τη συνεργασία της με τον Μανώλη Χιώτη και τη Μαίρη Λίντα, με τον Γιώργο Κατσαρό, αλλά και τις συμμετοχές της σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ και τις περιοδείες της στο εξωτερικό. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι της έγινε πρόταση να κάνει καριέρα στην Αμερική, αλλά εκείνη προτίμησε να επιστρέψει στην Ελλάδα προκειμένου να είναι κοντά στα παιδιά της. Μιλά επίσης για το πέρασμα της στο λαϊκό τραγούδι, με τη βοήθεια του Τόλη Βοσκόπουλου. Παράλληλα εξηγεί γιατί κάποιες φορές αποφάσισε να αφήσει το τραγούδι, κάτι βέβαια που δεν έκανε, ενώ αναφέρεται και στις σημαντικές στιγμές της προσωπικής της ζωής.

Παρουσίαση: Άρης Σκιαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Νίκος Αλπαντάκης
Έτος παραγωγής: 2005

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS