Τζένη Βάνου – 5 Φεβρουαρίου 2014

Φέτος συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το θάνατο της Τζένης Βάνου, στις 5 Φεβρουαρίου 2014. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει την τηλεοπτική της συνάντηση με τον Μίμη Πλέσσα και τον Γιάννη Βογιατζή στην εκπομπή:

ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

(video)

Νέο

Το συγκεκριμένο απόσπασμα προέρχεται από την πρεμιέρα της εκπομπής στην ΕΡΤ το 1985. Η Τζένη Βάνου και ο Γιάννης Βογιατζής, παρέα με τον Μίμη Πλέσσα, θυμούνται τα πρώτα τους βήματα στο τραγούδι, σημαντικούς σταθμούς της καριέρας τους κι ερμηνεύουν τραγούδια τους που αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο.

Ο Μίμης Πλέσσας θυμάται τη γνωριμία του με τη Τζένη Βάνου, όταν ακόμη ήταν φοιτήτρια και παράλληλα εργαζόταν ως βοηθός του Κώστα Πρετεντέρη στις ραδιοφωνικές του εκπομπές. Η ίδια αποκαλύπτει πώς έπεισε το γνωστό συνθέτη να την ακούσει να τραγουδάει για της πει τη φράση: «Αναμφισβήτητα έχεις αξία», η οποία στάθηκε καθοριστική για την μετέπειτα πορεία της, όπως παραδέχεται.

Η Τζένη Βάνου θυμάται επίσης και τη συνεργασία της με τον Δημήτρη Χορν στο τραγούδι «Αστέρι-αστεράκι», σε στίχους Κώστα Πρετεντέρη και μουσική Μίμη Πλέσσα, αλλά και άγνωστα περιστατικά από την πολύχρονη καριέρα της. Παράλληλα μαζί με τον Γιάννη Βογιατζή ερμηνεύουν τραγούδια που σημάδεψαν την πορεία τους, όπως και κάποια από τα ντουέτα τους, ενώ αποκαλύπτουν παρασκήνια από τη συνεργασία τους.

Παρουσίαση: Βασίλης Τσιβιλίκας, Μίμης Πλέσσας, Κώστας Φέρρης

Τηλεσκηνοθεσία: Νέστωρ Παβέλλας

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS