“Λατρευτική Εβδομάδα”

Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την  “Λατρευτική Εβδομάδα”, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 27 Απριλίου 2024.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τιμώντας τη βυζαντινή σφραγίδα που φέρει η πόλη, μετά την πάροδο πολλών ετών επαναφέρει την «Λατρευτική Εβδομάδα». Έναν θεσμό που διοργάνωνε ο Δήμος για δύο και πλέον δεκαετίες. Η φιλόδοξη αυτή διοργάνωση, έχει στόχο  να παραμείνει ως θεσμός στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο μιας εξωστρεφούς προσπάθειας για γενικότερο Προσκυνηματικό Τουρισμό.

Ξεχωριστή θέση στο φετινό πρόγραμμα, η παρουσία γνωστών ηθοποιών, οι οποίοι με την απαγγελία τους, σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις, συμμετέχουν για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Mία εβδομάδα πριν την Εβδομάδα των Παθών, αξιόλογοι βυζαντινοί χοροί, χορωδίες ευρωπαϊκής μουσικής, μονωδοί, σολίστες, μουσικά σύνολα και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμβάλλουν στην έκφραση του θρησκευτικού αισθήματος των Θεσσαλονικέων και δημιουργούν με το υψηλό τους καλλιτεχνικό επίπεδο ατμόσφαιρα ιδιαίτερης κατάνυξης, μέσα στον χώρο των Ιστορικών Βυζαντινών Ιερών Ναών της Αγιοτόκου Θεσσαλονίκης , που έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου κ. Φιλοθέου.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΡΤ3,  102FM και 9,58FM

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TOP NEWS