Το «f+ΖΗΝ» με την Κατερίνα Στικούδη, η εκπομπή της ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ με επίκεντρο την άσκηση, την ψυχική υγεία και την ποιότητα ζωής, φέρνει στο προσκήνιο έναν σύγχρονο τρόπο ζωής που βασίζεται στη σωματική άσκηση, στην ισορροπία και στην προσωπική φροντίδα, φιλοδοξώντας να αποτελέσει έναν ουσιαστικό οδηγό ευζωίας για μικρούς και μεγάλους.
Το νέο επεισόδιο, που μεταδίδεται την Κυριακή 3 Μαΐου 2026 στις 10:30, έρχεται με καλεσμένους τους Μανώλη Κρητικό και Ιωάννα Λάμπρου, Χρυσάνθη Παππά και Κωνσταντίνο Νίκα, Παναγιώτη & Μιχάλη Νικηφόρο και την Ευαγγελία Λαγουδάκου και είναι αφιερωμένο στη δύναμη της θέλησης, της επιμονής και της υπέρβασης.
Το επεισόδιο αρχίζει με ένα εντυπωσιακό και απαιτητικό άθλημα, το Motocross. Στην πίστα, η Κατερίνα Στικούδη συναντά τον Πρωταθλητή Ελλάδος Μανώλη Κρητικό, τον συνονόματο, βετεράνο πρωταθλητή πατέρα του και την Πρωταθλήτρια Ελλάδος Ιωάννα Λάμπρου, οι οποίοι μιλούν για τις δυσκολίες του αθλήματος, τη σωματική αντοχή, τους κανόνες ασφαλείας και τη συνεχή προσπάθεια για υπέρβαση των ορίων.
Στη συνέχεια, η εκπομπή φιλοξενεί τη Χρυσάνθη Παππά, αθλήτρια της Άρσης Βαρών και δημοσιογράφο, η οποία παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει λόγω αυτοάνοσου νοσήματος, επέλεξε να ξεκινήσει ένα δυναμικό άθλημα στα 40 της χρόνια, κατακτώντας σημαντικές διακρίσεις. Μιλά στη Μάντη Περσάκη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και διδάκτορα ΕΚΠΑ, για τη διαδρομή της, ενώ ο προπονητής της, Κωνσταντίνος Νίκας, αναφέρεται στην προσπάθεια και την εξέλιξή της.
Ακολουθεί το Παραδοσιακό και Αγωνιστικό – Αθλητικό Καράτε, ένα άθλημα που συνδυάζει τη σωματική άσκηση και την αυτοάμυνα με την καλλιέργεια αξιών, όπως ο σεβασμός και η αυτοπειθαρχία. Στο ΟΑΚΑ, παρακολουθούμε την προπόνηση αθλητών υπό την καθοδήγηση του προπονητή και πρωταθλητή Κωνσταντίνου Νικηφόρου και γνωρίζουμε τους νεαρούς αθλητές Παναγιώτη και Μιχάλη Νικηφόρο, με σημαντικές διακρίσεις. Ξεχωρίζουν, επίσης, αθλητές που άρχισαν το καράτε σε μεγαλύτερη ηλικία και κατάφεραν να κατακτήσουν τη μαύρη ζώνη, αποδεικνύοντας ότι η άσκηση δεν έχει ηλικία.
Το επεισόδιο ολοκληρώνεται με μια ιδιαίτερα συγκινητική ιστορία, αυτή της φοιτήτριας Ευαγγελίας Λαγουδάκου, η οποία αντιμετωπίζει κινητικό πρόβλημα λόγω εγκεφαλικής παράλυσης. Μέσα από το pilates, ενισχύει την κινητικότητά της, αποκτά αυτονομία και βελτιώνει την ποιότητα ζωής της. Μαζί με τη Μάντη Περσάκη, μιλά για τη δύναμη της θέλησης και το πώς η άσκηση μπορεί να γίνει τρόπος ζωής και εξέλιξης.
Την παρουσιάστρια πλαισιώνει μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών από τον χώρο της υγείας και της άσκησης, που μοιράζονται την επιστημονική γνώση μέσα από σχολιασμό και πρακτικές συμβουλές. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο συμμετέχουν η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και διδάκτωρ ΕΚΠΑ Μάντη Περσάκη, ο φυσικοθεραπευτής Δημήτρης Δήμας, ο επανορθωτικός πλαστικός χειρουργός Κωνσταντίνος Μακρυγιώργης και η ψυχολόγος και δασκάλα χορού Μυρτώ Κιτεμέ.