Αντώνης Βαρδής – 2 Σεπτεμβρίου 2014

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στη μνήμη του Αντώνη Βαρδή, που έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου 2014. Δείτε την τηλεοπτική συνάντηση του, το 2006, με τον Άρη Σκιαδόπουλο στην εκπομπή:

ΔΡΟΜΟΙ

(video)
Νέο

Στον Αντώνη Βαρδή είναι αφιερωμένη η εκπομπή. Ο δημοφιλής συνθέτης και ερμηνευτής μιλά για τη ζωή του, τη μουσική του διαδρομή και τη μουσική γενικότερα, ενώ ερμηνεύει μερικά από τα πιο γνωστά του τραγούδια. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορώ να πω κι άλλοτε που τα λέω, αλλά με μεγάλη δυσκολία. Ίσως είναι το ελάττωμα μου που δεν μπορώ να εκφραστώ μερικές φορές κατάλληλα, πιο σωστά. Γι’ αυτό το λόγο με βόλεψε πάρα πολύ που γράφω τραγούδια και μέσα από αυτά εκφράζομαι. Βάζω μουσική στης ζωής μου το βιβλίο και το τραγουδώ», τονίζει. Θυμάται τα παιδικά του χρόνια, την πρώτη του επαφή με τη μουσική, ενώ αποκαλύπτει πως βρέθηκε ως παιδί θαύμα δίπλα στον Μανώλη Χιώτη. «Μεγάλωσα με το “αχ” του Καζαντζίδη κι αυτό το κουβαλάω ακόμα μέσα μου», παραδέχεται, ανασύροντας παράλληλα από τη μνήμη του τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στα εφηβικά του χρόνια δουλεύοντας για το μεροκάματο.

Θυμάται το πρώτο του συγκρότημα, τους Vikings, το ατύχημα που είχε στην Αυστρία, που τον πήγε πίσω επαγγελματικά, αλλά και το διάστημα που υπηρετούσε τη θητεία του στο Ναυτικό κι από ένα τυχαίο γεγονός γνωρίστηκε με το Δήμο Μούτση και ξαναμπήκε στο χώρο της μουσικής. Αναφέρεται ακόμη στα χρόνια που δούλεψε στην Πλάκα, στη γνωριμία του με την πρώτη σύζυγό του, στην απόκτηση των δύο τους παιδιών και στο χωρισμό τους. Επίσης, στις συνεργασίες του με τον Γιώργο Νταλάρα, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Γιάννη Πουλόπουλο, τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Γιάννη Πάριο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και άλλους γνωστούς τραγουδιστές, αλλά και στην απόφαση του να σταματήσει να εργάζεται τα βράδια σαν μουσικός και να αναλάβει τη διεύθυνση γνωστής δισκογραφικής εταιρείας.

Ο Αντώνης Βαρδής μιλά ακόμη για τον πρώτο του προσωπικό δίσκο «Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα», για τον γάμο και το χωρισμό του με τη Χριστίνα Μαραγκόζη, όπως και για τη συγκατοίκηση με το γιο του Γιάννη, όταν η μητέρα του και η αδελφή του μετακόμισαν στο εξωτερικό, και τη σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ τους. Τέλος, αποκαλύπτει ότι η συνεργασία του με τον Στέλιο Καζαντζίδη ήταν ένα όνειρο για το οποίο χρειάστηκε να περιμένει 30 χρόνια, ενώ εξηγεί γιατί έχει την ανάγκη να εξωτερικεύει τα συναισθήματα του μέσα από τα τραγούδια του.

Στην εκπομπή προβάλλονται αποσπάσματα από ζωντανές εμφανίσεις του, φωτογραφικό υλικό από την προσωπική ζωή και την καλλιτεχνική του διαδρομή, ενώ ο ίδιος ερμηνεύει αγαπημένα του τραγούδια.

Σκηνοθεσία-μοντάζ: Νίκος Αλπαντάκης

Έτος παραγωγής: 2006

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS