Απόστολος Καλδάρας – 8 Απριλίου 1990

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του Απόστολου Καλδάρα, που έφυγε από τη ζωή στις 8 Απριλίου 1990, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει την εκπομπή:

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΔΑΡΑΣ
(video)
Νέο

Η εκπομπή, μέσα από συνεντεύξεις συνεργατών του και ανθρώπων που τον έζησαν από κοντά, αναζητά τις ρίζες και τις επιρροές του και φωτίζει την προσωπικότητα του Απόστολου Καλδάρα. Διηγήσεις, μνήμες, αλλά και πολύτιμο αρχειακό υλικό, όπου ο ίδιος μιλά ή τραγουδά, ανασυνθέτουν και ανακαλούν τα αισθήματα που τροφοδότησαν τον σπουδαίο συνθέτη και στιχουργό.

Για τον Απόστολο Καλδάρα μιλούν η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα, ο βιολόγος και βιογράφος του Νίκος Χατζηνικολάου, ο στιχουργός, ποιητής και δημοσιογράφος Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο λαϊκός τραγουδιστής-ρεμπέτης Γιάννης Κυριαζής, ο γιος του, συνθέτης Κώστας Καλδάρας, η εγγονή του Μαίρη Καλδάρα και οι τραγουδιστές Βίκυ Μοσχολιού και Γιώργος Νταλάρας, φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της καλλιτεχνικής και προσωπικής του πορείας. Παράλληλα παρακολουθούμε τον ίδιο, σε παλαιότερες συνεντεύξεις του, να μιλά για τα πρώτα χρόνια της ζωής του, για την απόφαση του να ασχοληθεί με το λαϊκό τραγούδι και τις σημαντικές συνεργασίες του που ακολούθησαν, αποκαλύπτοντας παράλληλα άγνωστα περιστατικά από την πολύχρονη καριέρα του.

Στην εκπομπή προβάλλεται πλούσιο οπτικοακουστικό και ραδιοφωνικό υλικό από εκπομπές της ΕΡΤ, καθώς και φωτογραφικά ντοκουμέντα από την προσωπική και επαγγελματική του πορεία.

Σενάριο-σκηνοθεσία-μοντάζ: Δώρα Μασκλαβάνου
Παραγωγοί: Λάκης Παπαστάθης, Τάκης Χατζόπουλος
Παραγωγή: 2011-2012

Δείτε περισσότερα στο http://www.ert-archives.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS