Πρώτη ημέρα στο σχολείο! – 11 Σεπτεμβρίου 1981

Τα σχολεία της χώρας υποδέχονται τους μαθητές τους για τη νέα σχολική χρονιά σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου. Μαθητές κάθε ηλικίας καλούνται να αφήσουν πίσω τους τη θερινή ραστώνη και να επιστρέψουν στους ρυθμούς της σχολικής καθημερινότητας. Τα σχολεία είχαν ανοίξει στις 11 Σεπτεμβρίου και το 1981, 42 χρόνια πριν. 

Το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει ένα σπάνιο ντοκουμέντο με αγαπημένους ηθοποιούς να μοιράζονται αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία και την πρώτη τους μέρα στο σχολείο μέσα από την εκπομπή ”Πρόσωπα και Πράγματα” παραγωγής 1981.

ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ


Η εκπομπή ”Πρόσωπα και Πράγματα” είναι μια εβδομαδιαία ημίωρη ενημερωτική εκπομπή, που παρουσίαζε θέματα επικαιρότητας, με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος για τα γεγονότα της εβδομάδας. Προβαλλόταν από το κανάλι της ΥΕΝΕΔ από το Δεκέμβριο του 1976 και μέχρι τον Οκτώβριο του 1981.

Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ της εκπομπής έξι γνωστοί και αγαπημένοι ηθοποιοί περιγράφουν στη δημοσιογράφο Μαίρη Παραπονιάρη την πρώτη τους μέρα στο σχολείο από τα παρασκήνια του θεάτρου στο οποίο πρωταγωνιστούν. Ειδικότερα, οι ηθοποιοί Σωτήρης Τζεβελέκος, Τιτίκα Στασινοπούλου, Γιώργος Παπαζήσης, Μαρία Μπονέλου, Σωτήρης Μουστάκας και Μαίρη Χρονοπούλου θυμούνται τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις τους την πρώτη μέρα επιστροφής τους στο σχολείο.

Έτος παραγωγής: 1981
Πρώτη προβολή: 11/9/1981
Ρεπορτάζ: Μαίρη Παραπονιάρη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS