Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – 9 Σεπτεμβρίου 2019

Δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο δημοφιλής τραγουδοποιός και τραγουδιστής Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Σημαντικός δημιουργός του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην ελληνική ροκ και έντεχνη ελληνική μουσική. Πολλά από τα τραγούδια του, όπως τα «Διδυμότειχο blues», «Νότος», «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα», «Μικρός τιτανικός», «’Ενας Τούρκος στο Παρίσι», «’Ελα ψυχούλα μου»  κ.ά., αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό και παραμένουν «κλασικά» του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.

Με την αφορμή αυτή, το Αρχείο της ΕΡΤ  ψηφιοποίησε και προτείνει ένα επεισόδιο της σειράς μουσικών εκπομπών (παραγωγής 1997, σκηνοθεσίας Δάφνης Τζαφέρη) «Πρόσωπα στο Τραγούδι», αφιερωμένο στον σημαντικό τραγουδοποιό.

ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ


Αφιερωμένο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είναι αυτό το επεισόδιο της σειράς μουσικών εκπομπών «Πρόσωπα στο τραγούδι». Τρυφερός, καυστικός, εσωστρεφής, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο άλλοτε «Τερμίτης», μιλά στην εκπομπή για τα τραγούδια του, τον εαυτό του, για όλα αυτά που τον απασχολούν, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται (σε βίντεο κλιπ) κάποια από τα επιτυχημένα τραγούδια του, όπως τα «Νότος», «Πατέρα σ’ αγαπώ», «’Ενας Τούρκος στο Παρίσι». Προβάλλονται ακόμα, αποσπάσματα και από πολλές άλλες γνωστές του επιτυχίες όπως τα «Διδυμότειχο Blues», «Μικρός Τιτανικός», «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα», «Μένω μονάχος στο παρόν μου» (το οποίο ερμηνεύει μαζί με τον Διονύση Τσακνή)  και άλλα.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μιλά για την πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, από τους «Τερμίτες» στην σόλο καριέρα. Αναφέρεται στην περίοδο των «Τερμιτών» και μιλά για την πρώτη του μεγάλη δισκογραφική επιτυχία, το τραγούδι «Διδυμότειχο Blues», τον επόμενο επιτυχημένο δίσκο του «Ρίξε Κόκκινο στη νύχτα», τη συνεργασία του με τον Διονύση Τσακνή, αλλά και τις φιλοδοξίες του.

Σκηνοθεσία:

Δάφνη Τζαφέρη

Δημοσιογραφική επιμέλεια-κείμενα:

Άννα Βλαβιανού

Έτος παραγωγής:

1997

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 3.4.1997

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS