Μαίρη Αρώνη 16 Ιουλίου 1992

Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμώντας τη μνήμη της ηθοποιού Μαίρης Αρώνη που έφυγε από τη ζωή στις 16 Ιουλίου 1992, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας την εκπομπή:

«ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ»

ΜΑΙΡΗ ΑΡΩΝΗ

(audio)

Νέο

Ραδιοφωνική σειρά εκπομπών με τη Ροζίτα Σώκου. Στη συγκεκριμένη εκπομπή, που μεταδόθηκε τον Μάρτιο του 1982, η Ροζίτα Σώκου συνομιλεί με τη μεγάλη κυρία του θεάτρου Μαίρη Αρώνη στο σπίτι της στο Φάληρο.

Κόρη Κωνσταντινοπολίτη καθηγητή της Μεγάλης του Γένους Σχολή και ξαδέρφη της Βάσως Μανωλίδου, η Μαίρη Αρώνη στράφηκε από νωρίς στην τέχνη του θεάτρου και υπηρέτησε επί πέντε δεκαετίες τη σκηνή, ερμηνεύοντας με το δικό της εξαιρετικό ταλέντο ρόλους ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Στην αρχή της εκπομπής, η μεγάλη ηθοποιός μιλάει για τη σχέση της με τον κόσμο που την παρακολουθεί και τις εκδηλώσεις αγάπης που εισπράττει από αυτόν. Αγαπημένη δασκάλα, επίσης, στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, τονίζει τα οφέλη από την επαφή της με τους νέους ενώ κάνει λόγο και για την τιμητική της διάκριση από την Ακαδημία Αθηνών για τη συνεισφορά της στο θέατρο.

Στη συνέχεια, η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από την αγάπη της για το θέατρο και τις επιρροές που δέχθηκε από το οικογενειακό της περιβάλλον. Αναφέρεται στις σπουδές της στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στο γάμο της με τον ηθοποιό Θεόδωρο Αρώνη αμέσως μετά την αποφοίτησή της. Μιλάει για τα πρώτα της βήματα δίπλα σε σπουδαίους πρωταγωνιστές του θεάτρου όπως, η Μαρίκα Κοτοπούλη, o Βασίλης Λογοθετίδης, ο Κώστας Μουσούρης, ο Δημήτρης Χορν και άλλοι, συνεργαζόμενη με το ελεύθερο και με το Εθνικό Θέατρο. Θυμάται τις επιτυχημένες θεατρικές περιοδείες της στη Μ. Ανατολή και αλλού στο εξωτερικό, και μιλάει για το ρεπερτόριο που ανέβασε η ίδια με το δικό της θίασο δίνοντας έμφαση στους έλληνες συγγραφείς. Ιδιαίτερη μνεία κάνει στη σχέση της με τον Δημήτρη Ψαθά, όπως και στο ανέβασμα από το Εθνικό Θέατρο του έργου «Η Χαρτοπαίχτρα» την περίοδο 1981-1982, με την ίδια στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η συγκεκριμένη παράσταση που συμπίπτει με το χρόνο της εν λόγω ραδιοφωνικής συνέντευξης υπήρξε και η τελευταία της.

Ημερομηνία μετάδοσης: 5/3/1982

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS