Νίκος Γούναρης – 5 Μαΐου 1965

Ο τραγουδιστής Νίκος Γούναρης, ο ερμηνευτής με τη «βελούδινη φωνή» που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’50 στο ελαφρό τραγούδι, έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 1965. Αυτοδίδακτος μουσικός και τραγουδιστής, έκανε τα πρώτα του βήματα στη δισκογραφία το 1936 και πέτυχε να γίνει τις δεκαετίες του ’40 και του ’50 εξαιρετικά αγαπητός στο κοινό, κερδίζοντας τον θαυμασμό ακόμα και των υποστηρικτών του λαϊκού τραγουδιού, στη μεγάλη κόντρα της εποχής μεταξύ λαϊκού και ελαφρού τραγουδιού. Ένας αληθινά λαϊκός τραγουδιστής, ταξίδεψε στην Αμερική για πολλές εμφανίσεις, όπου και αποθεώθηκε από την ελληνική ομογένεια. Κάποιες από τις μεγάλες του επιτυχίες ήταν τα τραγούδια «Αυτός ο άλλος», Ένα βράδυ που’βρεχε», «Αρχισαν τα όργανα», «Σκαλί σκαλί θα κατεβώ».

Με αφορμή τα πενήντα οχτώ χρόνια από τον θάνατο του δημοφιλούς ερμηνευτή, το Αρχείο της ΕΡΤ προτείνει ένα επεισόδιο της μουσικής εκπομπής «Αφιερώματα».

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ

Σειρά μουσικών εκπομπών. Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον ερμηνευτή του ελαφρού τραγουδιού Νίκο Γούναρη. Μιλούν για τον Νίκο Γούναρη ο γιος του Κώστας Γούναρης, ο ηθοποιός Κώστας Ρηγόπουλος  και η τραγουδίστρια Λήδα. Υπογραμμίζουν τη διαχρονικότητα των τραγουδιών του, τον θαυμασμό τους για τη φωνή και το ταλέντο του, την ποικιλία του ρεπερτορίου του, την απήχηση του στο κοινό. Αναφέρονται σε χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του και σε περιστατικά της ζωής του.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ακούγονται επιτυχίες του Γούναρη, όπως «Ο καημός του τσοπάνου» του Κώστα Μπέζου, «Στον πόλεμο αν πάω» (Κ.Κοφινιώτη-Γ.Φούσκα), «Τα αλητάκια» (Αλ.Σακελλάριου-Μ.Σουγιούλ) και το τραγούδι «Ένα βραδυ που βρεχε» (Χρ.Γιαννακόπουλου-Αλ.Σακελλάριου-Μ.Σουγιούλ) το οποίο ερμηνεύει η Λήδα.

Σενάριο-Σκηνοθεσία:

ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Παραγωγή: 1992

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS