Πρωτοχρονιά στην ΕΡΤ με τους Αταίριαστους, 2001

Το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει το πρωτοχρονιάτικο επεισόδιο του ψυχαγωγικού talk show της Σεμίνας Διγενή, “Οι Αταίριαστοι”, το οποίο προβλήθηκε στις 31/12/2001 και ήταν αφιερωμένο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τους Τερμίτες.

Οι Αταίριαστοι

Πρωτοχρονιάτικο (31/12/2001)

(video)

Καλεσμένοι της εκπομπής εκτός του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, είναι ο Δημήτρης Σταρόβας, τα μέλη του συγκροτήματος Τερμίτες, Φίλιππος Σπυρόπουλος, Αντώνης Μιτζέλος και η στιχουργός με την οποία συνεργάστηκε σε πολλούς δίσκους του ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Λίνα Δημοπούλου. Η Σεμίνα Διγενή συζητάει με τους Τερμίτες για τη δισκογραφική τους πορεία, το όνομά τους, τις επιτυχίες και την απήχηση της μουσικής τους.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μαζί με τα μέλη των Τερμιτών ερμηνεύει τραγούδια δικά του και του συγκροτήματος, καθώς και άλλων καλλιτεχνών. Τα συγκροτήματα «Σύννεφα με παντελόνια» και «Magic De spell” εμφανίζονται και παρουσιάζουν τραγούδια τους, ενώ παρεμβάλλονται σύντομα κλιπ με ευχές και χαιρετισμούς καλλιτεχνών προς τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, όπως του Διονύση Σαββόπουλου, του Γιάννη Κότσιρα, του Διονύση Τσακνή και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Στην εορταστική εκπομπή προβάλλονται αποσπάσματα από την εκπομπή της ΕΡΤ «Νέα Πρόσωπα» του Δημήτρη Λέκκα, παραγωγής 1985, στην οποία οι Τερμίτες, τραγουδούν και δίνουν συνέντευξη. Παρουσιάζονται επίσης εκτενή αποσπάσματα από τη συναυλία «Τερμίτες στο ΣΕΦ» στις 16/11/1998 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε σκηνοθεσία Γιώργου Παναγιωτόπουλου.

Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται τα τραγούδια: “Μηχανικά”, “Μάτια δίχως λογική”, “Έλα ψυχούλα μου”, “Εγωκεντρικός”, “Η πρώτη μας φορά”, ‘Όποιο δρόμο κι αν πήρα”, “Φύλακας άγγελος”, “Τερμίτες”, “Διδυμότειχο μπλουζ”, “Πάρε με από δω”, “Εκεί στο νότο”, “Και τί ζητάω”, “Με το ίδιο μακό”, “Η φάρμα”, “Πόσο σε θέλω”, “Τερατάκι τσέπης”.

Δείτε περισσότερα στο http://www.ert-archives.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS