“Καλό Πάσχα!” με το Αρχείο μας – ΕΡΤ, 1991

Ένα ταξίδι στο χρόνο κάνει το Αρχείο της ΕΡΤ με το πασχαλινό σόου «Χριστός Ανέστη… κι ο Θεός βοηθός», που προβλήθηκε το 1991, σατιρίζοντας την επικαιρότητα της εποχής και παρουσιάζοντας τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ… ΚΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ
(video)

O Ηλίας Λογοθέτης, η Άννα Βαγενά και η Ελένη Γερασιμίδου συναντήθηκαν πριν από 33 χρόνια για να γιορτάσουν μαζί το Πάσχα στην οθόνη της ΕΡΤ, σατιρίζοντας παράλληλα όλα αυτά που ταλαιπωρούν τους Έλληνες στην καθημερινότητα τους.
Οι τρεις αγαπημένοι ηθοποιοί επιστρατεύουν το χιούμορ τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν με γέλιο την ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά, τους φουσκωμένους λογαριασμούς και τα χρήματα που δεν φτάνουν. Στο στόχαστρο τους μπαίνουν επίσης η φοροδιαφυγή, το εκλογικό σύστημα, η Παιδεία, τα αμοιβαία κεφάλαια, το νέφος, αλλά και τα «πάθη» της νοικοκυράς για να ετοιμάσει το εορταστικό τραπέζι. Κι επειδή γιορτή χωρίς μουσική δεν γίνεται, παρουσιάζονται βίντεο κλιπ αγαπημένων καλλιτεχνών. Οι Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λεωνίδας Βελής, Γλυκερία, Πίτσα Παπαδοπούλου, Δήμητρα Γαλάνη, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Πάριος, Χάρις Αλεξίου και Νάνα Μούσχουρη σε γνωστές επιτυχίες τους, που αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο. Συμμετέχουν επίσης ο Μιχάλης Άνθης και ο Τάκης Ανούσης.

Κείμενα: Λευτέρης Τηλιγάδας, Μιχάλης Άνθης, Πέπη Ραγκούση, Άννα Βαγενά
Μουσική τίτλων: Λουκιανός Κηλαηδόνης
Σκηνοθεσία: Νίκος Αντωνόπουλος
Έτος παραγωγής: 1991

Δείτε περισσότερα στο archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS