Στράτος Διονυσίου -11 Μαΐου 1990

Σαν σήμερα, στις 11 Μαΐου 1990,  έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής Στράτος Διονυσίου. Γιος μικρασιατών προσφύγων, ο Στράτος Διονυσίου πρωτοσυνεργάστηκε τη δεκαετία του ’50 με την Καίτη Γκρέυ και το 1959 έκανε την πρώτη δισκογραφική δουλειά. Πολλοί δημιουργοί του λαϊκού τραγουδιού του εμπιστεύτηκαν παλιότερα τραγούδια σε δεύτερη εκτέλεση, τα οποία έγιναν επιτυχίες, ενώ συνθέτες όπως ο Άκης Πάνου, Μίμης Πλέσσας, Αντώνης Ρεπάνης, Γιώργος Χατζηνάσιος έγραψαν για αυτόν τραγούδια που έμειναν στην ιστορία και ακούγονται ακόμη και σήμερα. Ο Στράτος Διονυσίου θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές του λαϊκού και ελαφρολαϊκού τραγουδιού.

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα τριών ετών από τον θάνατο του Στράτου Διονυσίου, το Αρχείο της ΕΡΤ προτείνει ένα επεισόδιο της σειράς μουσικών εκπομπών της Λιλάντας Λυκιαρδοπούλου, «Πρόβα».

ΠΡΟΒΑ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Μουσική εκπομπή με την Λιλάντα Λυκιαρδοπούλου αφιερωμένη στον λαϊκό τραγουδιστή Στράτο Διονυσίου. Ο Στράτος Διονυσίου ερμηνεύει μεγάλες επιτυχίες του. Συμμετέχει ο Άγγελος Διονυσίου, η Μαρίνα Βλαχάκη  και στο μπουζούκι ο δεξιοτέχνης  Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Παρουσιάζονται τα εξής  τραγούδια: «Τα πήρες όλα κι έφυγες» ( Θ.Πολυκανδριώτη-Γ.Πάριου) σε ερμηνεία του Στράτου Διονυσίου μαζί με τον Άγγελο Διονυσίου, «Γιατί θεέ μου η ζωή», «Της γυναίκας η καρδιά» (Αλ.Χρυσοβέργη-Σπ.Γιατρά) και «Ο λαός τραγούδι θέλει» (Τ.Σούκα-Γ.Βρούβα, Ε.Παπαγιαννοπούλου), «Τελειώσαμε» (Τ.Σούκα-Ν.Λούκα), «Καρδιά μου πάψε να πονάς» (Μ.Χιώτη), «Ένα μήνα σ’έχω χάσει» (Μ.Χιώτη), «Μεθυσμένα μάτια» (Α.Χρυσοβέργη-Σπ.Γιατρά), τραγούδι που ερμηνεύει ο Άγγελος Διονυσίου, «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου» (Μ.Πλέσσα-Λ.Παπαδόπουλου),  «Αητός» (Α.Ρεπάνη-Ε.Παπαγιαννοπούλου), «Λάθη που κάνει η ζωή» (Θ.Πολυκανδριώτη-Γ.Πάριου), «Παληατζής» (Α.Ρεπάνη), «Ταξιτζής» (Τ.Μουσαφίρη), «Σαλονικιός» (Χ.Νικολόπουλου-Λ.Παπαδόπουλου), «Έφυγε» (Τ.Σούκα-Αγ.Αξιώτη).

Έτος παραγωγής: 1987

Σκηνοθέτης: Σταύρος  Ζερβάκης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS