Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 13:00 στην ΕΡΤ1, ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» υποδέχονται έναν από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της νεότερης γενιάς στο ελληνικό λαϊκό κλαρίνο: τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο.

Ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» υποδέχονται την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 13:00 στην ΕΡΤ1, έναν από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της νεότερης γενιάς στο ελληνικό λαϊκό κλαρίνο: τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο.

Μας προσκαλεί σ’ ένα δυναμικό λαϊκό γλέντι, ένα μουσικό οδοιπορικό που ξεκινάει από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Δυτική Ρούμελη, περνάει στην Ήπειρο (με την αστική παράδοση της Πρέβεζας και των Ιωαννίνων), συνεχίζει στη Θεσσαλία και καταλήγει στην Ανατολική Στερεά και το παλιό θρυλικό κέντρο «Ο Έλατος» της Ομόνοιας.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Βασίλης Αθανασιάς (βιολί), Αλέξανδρος Σωτήρχος (λαούτο), Μπάμπης Φωτίου (κιθάρα), Μιχάλης Μπακάλης και Πέτρος Παπαγεωργίου (κρουστά) και ο Χαράλαμπος Γιαννόπουλος (φλογέρα-τραγούδι).

Τραγουδούν οι: Άρης Ντίνας, Γιώργος Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Τουρνάς.
Χορεύουν μέλη από το «Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών» (ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ). Επιμέλεια: Βασίλης Δημητρόπουλος.

Έρευνα-κείμενα-παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας.

Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαΐτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης.

Εκτέλεση παραγωγής: FOSS Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: