Τηλεθέαση ρεκόρ για την ΕΡΤ από την εκπαιδευτική τηλεόραση

Τηλεθέαση ρεκόρ (51,2%) στους μαθητές έκανε χθες η πρεμιέρα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασηςτου Υπουργείου Παιδείας , με περισσότερα από 125.000 παιδιά του δημοτικού σχολείου να ανταποκρίνονται στο «πρώτο κουδούνι» της νέας εκπαιδευτικής εκπομπής που μεταδίδει καθημερινά από χθες στις 10 το πρωί η ΕΡΤ2.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό ότι το πρόγραμμα δεν το παρακολούθησαν μόνον οι μαθητές, αλλά και χιλιάδες μεγάλοι, με το μέσο μερίδιο στο γενικό κοινό να φτάνει στο 11,2%.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen, στα παιδιά ηλικίας 4-14 ετών το ποσοστό τηλεθέασης έφτασε το 51,2% και στις ηλικίες 4-17 το 49,5%, ενώ εντυπωσιακά ήταν τα ποσοστά και των γονέων, -κυρίως των πατεράδων- που, ως φαίνεται, παρακολούθησαν με τα παιδιά τους τα πρώτα τηλεοπτικά μαθήματα γλώσσας, ιστορίας και φυσικής.

Είναι ενδεικτικό ότι στους άνδρες ηλικίας 25-44 η μέση τηλεθέαση έφτασε στο 28,7% και στις γυναίκες το 15,5%, ενώ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας –έστω για ένα λεπτό- το παρακολούθησαν 588.313 πολίτες.

Σήμερα τα μαθήματα συνεχίστηκαν με μαθηματικά και φυσική για τους μαθητές της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης, ενώ αύριο στο πρόγραμμα του Yπουργείου Παιδείας εντάσσεται και το μικρό δημοτικό με μαθήματα γλώσσας για τους μαθητές της Β’ δημοτικού και μαθηματικά επανάληψης για όλες τις τάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την τηλεοπτική μετάδοση, τα μαθήματα είναι διαθέσιμα και από την ιστοσελίδα webtv.ert.gr/shows/mathainoume-sto-spiti/, που δημιούργησε η ΕΡΤ ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Εκεί οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να τα παρακολουθήσουν στον χρόνο που επιθυμούν, κατανεμημένα ανά σχολική τάξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος