Sing for Greece - Εθνικός Τελικός 2026

ΕΡΤ1 Ημιτελικοί | 11/2 & 13/2 - Τελικός 15/2 21:00
Sing for Greece - Εθνικός Τελικός 2026

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Μπέτυ Μαγγίρα και η Κατερίνα Βρανά θα παρουσιάσουν τα τρία shows για την ανάδειξη της ελληνικής εκπροσώπησης στη Eurovision 2026. Την καλλιτεχνική διεύθυνση και σκηνοθεσία έχει ο Φωκάς Ευαγγελινός.
Οι δύο Ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2026 ο Μεγάλος Τελικός.

Ψυχαγωγία
2026
Share
Γενικά

Ένα μοναδικό show με παρουσιαστές τον Γιώργο Καπουτζίδη, την Μπέτυ Μαγγίρα και την Κατερίνα Βρανά ετοιμάζει η ΕΡΤ, με τρεις ξεχωριστές βραδιές, γεμάτες τραγούδι, ρυθμό και εορταστική ατμόσφαιρα, για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 70ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Το «Sing for Greece – Εθνικός Τελικός 2026» θα αποτελείται από δύο Ημιτελικούς που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, στις 21:00, καθώς και τον Μεγάλο Τελικό, που θα απολαύσουμε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2026, την ίδια ώρα.

Τα τρία shows του «Sing for Greece – Εθνικός Τελικός 2026» θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ1, την ΕΡΤ World, καθώς και από το ERTFLIX με υπηρεσίες προσβασιμότητας. Επίσης, από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, σε ειδική εκπομπή που θα παρουσιάσουν η Μικαέλα Θεοφίλου και ο Δημήτρης Μεϊδάνης, από τη Φωνή της Ελλάδας και από το ERTεcho.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση και τη σκηνοθεσία του «Sing for Greece – Εθνικός Τελικός 2026» έχει αναλάβει ο σπουδαίος σκηνοθέτης και χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός.

Τρεις καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα δώσουν μια ξεχωριστή νότα στις τρεις βραδιές του show της ΕΡΤ «Sing for Greece 2026», την Τετάρτη 11, την Παρασκευή 13 και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2026, στις 21:00.

Στον Α’ Ημιτελικό, την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, η Klavdia θα ανέβει στη σκηνή του «Sing for Greece» για να μας βάλει σε ρυθμούς Eurovision.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον περσινό διαγωνισμό, θα ταξιδέψει το κοινό με τη μοναδική φωνή της, που μας χάρισε την εξαιρετική 6η θέση στη Eurovision 2025.

Στον Β’ Ημιτελικό, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, θα απολαύσουμε την Τάμτα, την πιο ανατρεπτική καλλιτέχνιδα της ελληνικής pop σκηνής, η οποία θα παρουσιάσει μαζί με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, με μοναδικές ερμηνευτικές αντιθέσεις και αέρα Εurovision.

Επίσης, στον Β’ Ημιτελικό, η Antigoni θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά ζωντανά, το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 70o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Στον Τελικό, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, ο μοναδικός Χρήστος Μάστορας, με τη σπουδαία μουσική διαδρομή, θα χαρίσει μοναδικές στιγμές με τις ξεχωριστές ερμηνείες του και την αστείρευτη ενέργειά του.

Στους δύο Ημιτελικούς θα διαγωνιστούν οι 28 υποψήφιοι ερμηνευτές, με τη σειρά που προέκυψε από την κλήρωση, διεκδικώντας την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό, που θα γίνει αποκλειστικά με την ψήφο του κοινού.

Στον Τελικό, το νικητήριο τραγούδι θα προκύψει από την ψήφο του κοινού και των δύο κριτικών επιτροπών, μία διεθνής και μία ελληνική.

Η μουσική, οι σκηνικές παρουσιάσεις, η αγωνία της ψηφοφορίας και όλη η μαγεία της Eurovision, θα δημιουργήσουν τρεις ξεχωριστές βραδιές, γεμάτες εκπλήξεις, που θα απολαύσουμε στην ΕΡΤ, στις 11, 13 και 15 Φεβρουαρίου 2026!

Τα τραγούδια και οι ερμηνευτές που θα διαγωνιστούν στον Α’ Ημιτελικό, στις 11 Φεβρουαρίου 2026 είναι:

  • «The Other Side», Alexandra Sieti
  • «Drop It», THE Astrolabe
  • «Aphrodite», Desi G
  • «Ferto», Akylas
  • «Paréa», Evangelia
  • «2nd Chance», Παναγιώτης Τσακαλάκος
  • «Slipping Away», Niya
  • «Χάνομαι», Marseaux
  • «Άλμα», Rosanna Mailan
  • «Europa», STEFI
  • «The Songwriter», Revery
  • «Chaos», Dinamiss
  • «YOU & I», STYLIANOS
  • «Χίλια Κομμάτια», Spheyiaa

Τα τραγούδια και οι ερμηνευτές που θα διαγωνιστούν στον Β’ Ημιτελικό, στις 13 Φεβρουαρίου 2026 είναι:

  • «AGAPI», RIKKI
  • «Back in the game», GARVIN
  • «Labyrinth», Mikay
  • «Daughters of the Sun (A, E, I, O, U)», Μαρίκα
  • «Mad About it», D3lta
  • «ASTEIO», ZAF
  • «No More Drama», ΚΙΑΝΝΑ
  • «You Are The Fire», Stella Kay
  • «Anatello», TIANORA
  • «Whatcha Doin To Me», Victoria Anastasia
  • «Set Everything On Fire», BASILICA
  • «Dark Side of the Moon», good job Nicky
  • «Bulletproof», KOZA MOSTRA
  • «SABOTAGE!», leroybroughtflowers
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Γιώργος Καπουτζίδης, Μπέτυ Μαγγίρα, Κατερίνα Βρανά
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός
Executive producer: Χάρης Φυσερός
Event director: Νίκος Τάγης
Τηλεσκηνοθεσία: Δημήτρης Τσίγκος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Project manager: Εφραιμία Χατζηκυριάκου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ
ΕΡΤ1 Σάββατο 19:00
ΕΡΤ1 Καθημερινά 06:45
ΕΡΤ1 Καθημερινά 09:00
ΕΡΤ1 Καθημερινά 14:00