Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «Prix du Piano – Athènes»

Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «Prix du Piano – Athènes»

Την Τετάρτη  17 Ιουνίου και ώρα 20:30, στη σκηνή του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός θα συναντηθούν 7 σολίστ παγκόσμιου επιπέδου, εκπροσωπώντας 7 διαφορετικές χώρες: τη Βραζιλία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Κίνα και την Κορέα.

Αναλυτικά Share

Οι νεαροί αυτοί καλλιτέχνες, αν και ήδη κάτοχοι τίτλων και βραβείων από μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς, καλούνται να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση στη ζωή ενός σολίστ: να κερδίσουν την αποδοχή, την καρδιά και τον αυθόρμητο ενθουσιασμό του κοινού.

Η πρωτοτυπία του «Prix du Piano» έγκειται στον διαδραστικό του χαρακτήρα. Πρόκειται για μια συναυλία – διαγωνισμό «με την ψήφο του κοινού», όπου οι ίδιοι οι ακροατές θα γίνουν οι κριτές της βραδιάς. Στο τέλος της συναυλίας, κάθε θεατής θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει έναν μόνο ερμηνευτή, τοποθετώντας το ψηφοδέλτιό του στις ειδικές κάλπες, αναδεικνύοντας έτσι τον μεγάλο νικητή που ξεχώρισε για την ερμηνεία, την επικοινωνιακή του δεινότητα και το σκηνικό του χάρισμα.

Ο διαγωνισμός πιάνου «Prix du Piano» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια δημιουργικής φιλίας, πολιτιστικής συνεργασίας και κοινού οράματος (2006–2026) για τη στήριξη των νέων καλλιτεχνών, των πολιτιστικών οργανισμών Animato (Παρίσι) και Arte Con Anima (Ρόδος). 

Ο διαγωνισμός «Prix du Piano – Athènes» τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Prix du Piano – Athènes

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026 

Ώρα έναρξης : 20:30

Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: + 30 6945123349

Email: saivazis@arteconanima.com

https://www.facebook.com/rhodespianocompetition
Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «Prix du Piano – Athènes»