Γράμματα στον Άη Βασίλη… από το 1977

Οι προετοιμασίες για την υποδοχή του νέου έτους έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τα γράμματα που στέλνουν τα παιδιά προς τον Άγιο Βασίλη, ζητώντας του διάφορα δώρα. Η συγκεκριμένη συνήθεια είναι τόσο απόλυτα ταυτισμένη με την περίοδο των γιορτών που τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εδώ και 31 χρόνια έχουν εγκαταστήσει ειδικά κόκκινα γραμματοκιβώτια σε διάφορες περιοχές. Τα συγκεκριμένα κόκκινα γραμματοκιβώτια στο δίκτυό ΕΛΤΑ περιμένουν να γεμίσουν με τα χιλιάδες γράμματα μικρών και μεγάλων προς τον Άγιο Βασίλη.

Το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει ένα ρεπορτάζ της εκπομπής ”Κάθε Σάββατο” παραγωγής 1977, αφιερωμένο στην αποστολή γραμμάτων στον Άγιο Βασίλη.

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ


Η εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή “Κάθε Σάββατο”, παραγωγής 1977, φιλοξενεί ανθρώπους της τέχνης και της επιστήμης, παρέχει πληροφορίες για τα πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας και για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ που επιμελείται ο δημοσιογράφος Γιάννης Μητσόπουλος αναφέρεται η συγκέντρωση γραμμάτων στα ελληνικά ταχυδρομεία τα οποία έχουν ως παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Παιδιά διαβάζουν κάποια από αυτά τα γράμματα μέσα από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΤΑ, δίνοντάς μας μια εικόνα για τα όνειρα, τις ελπίδες και τις προσδοκίες των παιδιών της δεκαετίας του 1970.

Έτος παραγωγής: 1977
Παρουσίαση: Δημήτρης Κατσίμης
Αρχισυνταξία: Δημήτρης Παπαπαναγιώτου
Σκηνοθεσία: Ηλίας Μασούρας

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS