Η Μαρίζα Κωχ σε τραγούδια της Μεγάλης Εβδομάδας – 1993

Το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μια σπάνια μουσική εκπομπή, παραγωγής 1993, όπου ακούγονται μελωδικά τραγούδια της Μεγάλης Εβδομάδας ερμηνευμένα με την κρυστάλλινη φωνητική χροιά της Μαρίζας Κωχ.

Η ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ ΣΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

(video)

Μουσική εκπομπή που μας μεταφέρει το μεγαλείο του Θείου Δράματος με τη μοναδική παρουσία της Μαρίζας Κωχ και μέσα από μια επιλογή εκκλησιαστικών ύμνων, λαϊκών θρήνων, παραδοσιακών και έντεχνων τραγουδιών.

Η Μαρίζα Κωχ ερμηνεύει a capella σε μια εντυπωσιακή ελεύθερη απόδοση το “Τροπάριο της Κασσιανής“, έναν από τους δημοφιλέστερους βυζαντινούς ύμνους που ψάλλεται κάθε Μεγάλη Τρίτη. Φωνητική συνοδεία: Kαίτη Κουλλιά και Βίκυ Ζεπάτου.

Στη συνέχεια, ερμηνεύει το μελοποιημένο από την ίδια μοιρολόι του Πολωνού ποιητή Ταντέους Ρούζεβιτς “Γριές Γυναίκες” μεταφρασμένο από τον Νίκο Κούνδουρο, καθώς και το παραδοσιακό μανιάτικο μοιρολόι “Η Πέρδικα ή Πετροπέρδικα”. Πρόκειται για τραγούδια ιδιαίτερα μελωδικά ενορχηστρωμένα με έντονη χρήση παραδοσιακών οργάνων (ούτι, κλαρίνο, λαούτο).

Στο ποίημα του Κώστα Βάρναλη “Η Μάνα του Χριστού” σημεία αναφοράς είναι ο πόνος και ο θρήνος της Παναγίας. Η Μαρίζα Κωχ έκανε τη μελοποίηση και η ίδια το ερμηνεύει στην εκπομπή συγκλονιστικά.

Την καλλιτέχνιδα πλαισιώνουν οι μουσικοί: Τάσος Καρακατσάνης (πιάνο), Θωμάς Δρόσος (πνευστά), Παύλος Κολιούσης (λαούτο), Σπύρος Ηλιάδης (κρουστά), Δημήτρης Πολυχρόνης (ούτι).

Τα γυρίσματα έγιναν στη μουσική σκηνή «Δίαυλος», στον πεζόδρομο της Δράκου στο Κουκάκι.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Ράλλης

Έτος παραγωγής: 1993

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS