Κώστας Πολίτης – 18 Ιουνίου 2018

Στις 18 Ιουνίου του 2018, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Κώστας Πολίτης. Γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1942 στην Καισαριανή, απ’ όπου έκανε και τα πρώτα του βήματα στο Μπάσκετ παίζοντας στην ομάδα της περιοχής, την Νήαρ Ήστ. Στη συνέχεια μεταπήδησε στο Παναθηναϊκό με τον οποίο κατέκτησε ως παίκτης το πρωτάθλημα Ελλάδας το 1967. Ακολούθησε καριέρα προπονητή, και το 1982 ανέλαβε την Εθνική ομάδα. 5 χρόνια μετά ήρθε η κορυφαία στιγμή της καριέρας του καθώς υπό την καθοδήγησή του η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωμπάσκετ που διεξήχθη από τις 3 έως τις 14 Ιουνίου του 1987 στο Στάδιο «Ειρήνης και φιλίας».

Το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει την ειδική εκπομπή που προβαλλόταν σε ζωντανή μετάδοση μετά από κάθε αγώνα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Πολίτης μιλάει για την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής ομάδας.

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ EUROBASKET ’87


Η συγκεκριμένη εκπομπή βγήκε στον αέρα το βράδυ της 14ης Ιουνίου του 1987 μετά τον τελικό Ελλάδα-Σοβιετική Ένωση 103-101. Ο Χάρης Αλευρόπουλος μαζί με τον Φίλιππο Συρίγο υποδέχθηκαν στο στούντιο της ΕΡΤ τον προπονητή Κώστα Πολίτη μαζί με όλους τους παίκτες της Εθνικής ομάδας, και συζήτησαν μαζί τους για την ιστορική αυτή διάκριση για το Ελληνικό Μπάσκετ. Συγκεκριμένα βρέθηκαν στο στούντιο μεταξύ άλλων οι Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Παναγιώτης Φασούλας, Αργύρης Καμπούρης, Νίκος Φιλίππου, Φάνης Χριστοδούλου, Λιβέρης Ανδρίτσος, Νίκος Σταυρόπουλος, Μιχάλης Ρωμανίδης, Μέμος Ιωάννου, Νίκος Λινάρδος, Παναγιώτης Καρατζάς, ο βοηθός προπονητή Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου, ο γυμναστής της ομάδας Νίκος Σισμανίδης, και πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Παρουσίαση: Χάρης Αλευρόπουλος

Τηλεσκηνοθεσία: Κώστας Περπερίδης

Έτος παραγωγής: 1987

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS