Μανώλης Ρασούλης – 5 Μαρτίου 2011

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του Μανώλη Ρασούλη, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Μαρτίου του 2011, ψηφιοποίησε και σας προτείνει την εκπομπή:

ΑΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ

(video)
Νέο

Τηλεοπτικό-μουσικό περιοδικό, που παρουσιάζουν ο Στέλιος Ελληνιάδης, ο Γιώργος Κοντογιάννης και ο Αντώνης Καφετζόπουλος, παραγωγής 1995. Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον Μανώλη Ρασούλη.

«Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να ενώσει σε ένα στίχο τον Καστοριάδη με τον Άδη αυτός είναι ο Μανώλης Ρασούλης». Με αυτά τα λόγια, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, προλογίζει την εκπομπή, που είναι αφιερωμένη στον καλό του φίλο Μανώλη Ρασούλη. Αποκαλύπτει επίσης πως γνωρίστηκαν το 1979 σε ένα στούντιο, όπου εκείνος εργάζονταν ως ηχολήπτης κι ο Ρασούλης είχε πάει να ηχογραφήσει τον δίσκο «Τα δήθεν», ενώ αναφέρεται στη ζωή και την καριέρα του, αλλά και στη διάθεση του να ενώσει τα αντίθετα και να γεφυρώσει τα χάσματα και τους προαιώνιους εχθρούς.

Στη συνέχεια, ο Στέλιος Ελληνιάδης συναντά τον Μανώλη Ρασούλη στη Θεσσαλονίκη και συζητούν μπροστά από το άγαλμα του Αριστοτέλη για όλους και για όλα. Για το Μέγα Αλέξανδρο, για την κόντρα του Αριστοτέλη με τον Ηράκλειτο, αλλά και για το ελληνικό τραγούδι, που, όπως τονίζει: «Είναι το χρωμόσωμα της πολιτιστικής μας ταυτότητας». Ο Μανώλης Ρασούλης, μιλά επίσης για τις διαφορές της Θεσσαλονίκης από την Αθήνα, για το βαλκανικό στοιχείο που είναι έντονο στη συμπρωτεύουσα, για τα ταξίδια του στις βαλκανικές χώρες και τις συναντήσεις του εκεί με διανοούμενους. Τέλος, αναφέρεται στο δίσκο του «Βαλκανιζατέρ», στον οποίο, όπως λέει, έδωσε ένα τίτλο «αερόμπικ», αλλά στη συλλογικότητα της ποιότητας, ενώ τον βλέπουμε στη μουσική σκηνή «Πλατώ» να ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια, έχοντας στο πλευρό του τους: Δημήτρη Κεχαγιά, Κατερίνα Σιάπαντα και Παντελή Θεοχαρίδη.

Στην εκπομπή παρουσιάζεται επίσης η μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης «Όμορφη νύχτα» κι ένα ρεπορτάζ με όλα τα δισκογραφικά νέα.

Σκηνοθεσία: Κώστας Αρβανιτάκης

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS