Μάνος Ξυδούς – 13 Απριλίου 2010

Στις 13 Απριλίου του 2010 έφυγε από τη ζωή ο Μάνος Ξυδούς. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του,  ψηφιοποίησε και σας προτείνει την εκπομπή:

ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΠΥΞ ΛΑΞ

(video)

Σειρά μουσικών εκπομπών με την Άννα Βλαβιανού, που παρουσιάζει καλλιτέχνες και γεγονότα από το χώρο του ελληνικού τραγουδιού.

Η συγκεκριμένη εκπομπή είναι αφιερωμένη στο συγκρότημα ΠΥΞ ΛΑΞ. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Μπάμπης Στόκας και ο Μάνος Ξυδούς, μιλούν για το ξεκίνημά τους, το 1990, και τη διαδρομή τους στο τραγούδι.

Ο Μάνος Ξυδούς αναφέρεται στους λόγους δημιουργίας των τραγουδιών τους, τονίζοντας: «Το φτιάξιμο ενός τραγουδιού τι είναι; Μια προσωπική ιστορία, την οποία τη βγάζεις προς τα έξω για να την εισπράξει ένα πρόσωπο ή κάποια πρόσωπα. Στο τέλος μπορεί να μην το ακούσουν κιόλας και να μείνει απλά ένα τραγουδάκι. Τώρα αν το τραγουδάκι αυτό ακουστεί λιγότερο ή περισσότερο δεν έχει και μεγάλη σημασία. Σημασία έχει ότι το ακούμε κάποια στιγμή και μπορούμε να πούμε: ναι, αυτό ήταν αλήθεια, ήταν η περιγραφή ενός πραγματικού συναισθήματος κι όχι ενός ψεύτικου». Δίνει επίσης τη δική του ερμηνεία για τη σημασία της εμπορικής επιτυχίας.

Τα μέλη του συγκροτήματος, κάνουν επίσης λόγο για τη συνεργασία τους και εκφράζουν σκέψεις για τη μελλοντική τους πορεία. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, παρουσιάζονται γνωστά τραγούδια τους.

Σκηνοθεσία: Δάφνη Τζαφέρη

Έτος παραγωγής: 1996

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS