Μεγάλη Τετάρτη με τον Χρόνη Αηδονίδη

Το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας αποτυπώνεται μέσα τις ερμηνείες του Χρόνη Αηδονίδη, της Νεκταρίας Καρατζή και του Δημήτρη Βερύκιου και τις απαγγελίες του Γρηγόρη Βαλτινού και της Κοραλίας Καράντη, στο αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ. Δείτε την εκπομπή:

ΕΠΙΚΡΑΝΘΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
(video)

Σειρά εκπομπών με τους καλύτερους βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, που έχει ως στόχο την ανάδειξη του ανεξάντλητου πλούτου της ορθόδοξης εκκλησιαστικής μας μουσικής.
Το κατανυκτικό κλίμα των ημερών μεταφέρουν με τις ερμηνείες τους ο σημαντικός Θρακιώτης παραδοσιακός τραγουδιστής Χρόνης Αηδονίδης, ο οποίος είναι και ψάλτης, η συνεργάτιδά του, επίσης ψάλτρια, Νεκταρία Καρατζή και ο διακεκριμένος ψάλτης Δημήτρης Βερύκιος. Συγκινητικά αναγνώσματα της Μεγάλης Εβδομάδας απαγγέλλουν ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Κοραλία Καράντη.
Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην καστροπολιτεία του Μυστρά. Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά από 24 έως 30 Απριλίου 2005 (από Κυριακή των Βαΐων μέχρι και Μεγάλο Σάββατο), ενώ η συγκεκριμένη εκπομπή για τη Μεγάλη Τετάρτη στις 27 Απριλίου της ίδιας χρονιάς.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Μυλωνάς
Παραγωγή: ΕΤ-1, 2005
Δείτε περισσότερα στο archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS