Ζορζ Μουστακί – 23 Μαΐου 2013

Με αφορμή τη συμπλήρωση επτά ετών από το θάνατο του δημοφιλούς μουσικού, τραγουδιστή και συνθέτη, Ζορζ Μουστακί, στις 23 Μαΐου 2013, το Αρχείο της ΕΡΤ τιμάει τη μνήμη του και παρουσιάζει την εκπομπή του Γιώργου Παπαστεφάνου:

ΖΩΡΖ ΜΟΥΣΤΑΚΙ

(video)
Νέο

Πρόκειται για εορταστική πρωτοχρονιάτικη εκπομπή με καλεσμένο τον Ζορζ Μουστακί. Ο Γιώργος Παπαστεφάνου παρουσιάζει και αφηγείται στοιχεία για τη ζωή και το έργο του γάλλου μουσικού, γεννημένου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με εβραϊκή καταγωγή από Ιταλία και Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Ζορζ Μουστακί μιλάει για τη ζωή και τη μουσική του, για το ξεκίνημα ως μουσικός του δρόμου, τη συνεργασία με την Εντίθ Πιάφ και τον Ζορζ Μπρασένς, αλλά και το κατά πόσο έχει αλλάξει μετά την καθιέρωσή του στο μουσικό στερέωμα. Ο Μουστακί τραγουδάει στο στούντιο δημοφιλή τραγούδια του όπως τα “Portugal”, “La philosophie”, “Pourquoi je chante”, “Petite chanson pour Etienne”, “Il est trop tard”, “Le Meteque”.

Στο στούντιο εμφανίζονται επίσης ο Αντώνης Καλογιάννης, η Αρλέτα και η Βίκυ Μοσχολιού, οι οποίοι μιλούν για τη συνεργασία τους με τον Ζορζ Μουστακί και τραγουδούν μαζί του τραγούδια όπως «Μοναξιά» και «Μεσόγειος», αλλά  και τον «Κυρ Μιχάλη» του Μάνου Χατζιδάκι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα πλάνα από το ντοκιμαντέρ του Ροβήρου Μανθούλη «Είμαστε δυο»  (Nous sommes deux, 1970), με τον Μίκη Θεοδωράκη να μαθαίνει στον Ζωρζ Μουστακί το τραγούδι «Είμαστε δυο, είμαστε τρεις».

Η εκπομπή κλείνει με τον Ζορζ Μουστακί και τους Καλογιάννη, Μοσχολιού και Αρλέτα να τραγουδούν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Έτος παραγωγής: 1975

Σκηνοθεσία: Κώστας Περπερίδης

Δείτε περισσότερα στο archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS