ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ – 7 Ιανουαρίου 1972

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ

ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μέρος Α΄

Εκπομπή αφιερωμένη στο ελληνικό τραγούδι με παρουσιαστή τον ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ. Θέμα του επεισοδίου, η ζωή και το έργο της ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. Έτος παραγωγής: 1989.

Στο A μέρος του αφιερώματος μιλούν για την γνωριμία και την συνεργασία τους με την στιχουργό καθώς και για την προσφορά της στο ελληνικό τραγούδι η ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΔΑΡΑΣ, η ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και ο ρεμπέτης ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΗΣ. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο πάθος της για τα χαρτιά, στην κακή της σχέση με τα χρήματα και στην εκμετάλλευση που υπέστη από τους υπόλοιπους συνθέτες.

Κατα τη διάρκεια της εκπομπής, τραγουδούν οι: ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΗΛΙΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ, ΜΑΙΡΗ ΛΙΝΤΑ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΕΛΗΣ ενώ ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΗΝΑΙΟΣ απαγγέλει το ποίημα της ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ “ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ”.

Μέρος Β΄

Πρόκειται για το Β μέρος από το αφιέρωμα της εκπομπής ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ, στη «γριά», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούσαν οι στενοί της συνεργάτες την ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. Στην εκπομπή μιλούν για την γνωριμία και την συνεργασία τους με την στιχουργό καθώς και για την προσφορά της στο ελληνικό τραγούδι οι: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗΣ και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ. Ενώ ο εγγονός της ΑΛΕΞΗΣ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ φωτίζει άγνωστες στιγμές από την προσωπική της ζωή.

Ιδιαίτερη αναφορά σ’ αυτό το επεισόδιο γίνεται στην ποιήτρια ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. Ο ΝΙΚΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ απαγγέλει τον «Παναή», ένα από τα ποιήματά της. Κατα τη διάρκεια της εκπομπής, τραγουδούν οι: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΕΛΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ, ΜΑΙΡΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΠΑΝΗΣ, ΜΑΙΡΗ ΛΙΝΤΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗΣ και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ.

Τέλος, ακούγεται η φωνή της στιχουργού από ζωντανή ηχογράφηση.

Μέρος Γ΄


Στο Γ μέρος της εκπομπής ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ που αποτελεί αφιέρωμα στην ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, μιλούν για την προσωπικότητα της στιχουρχού και για την προσφορά της στο ελληνικό τραγούδι οι: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΡΒΟΣ, ΑΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ και ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ.

Ιδιαίτερη αναφορά σ’ αυτό το επεισόδιο γίνεται στη δεκαετία του ’60 και στην συνεργασία της ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ με τον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΛΔΑΡΑ. Κατα τη διάρκεια της εκπομπής, τραγουδούν οι: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ, ΗΛΙΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ, ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗΣ και η ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ.

Επίσης, προβάλλεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την προσωπική της ζωή.

Δείτε περισσότερα στο http://www.ert-archives.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS