Φώτης Πολυμέρης – 28 Μαΐου 2013

Στις 28 Μαΐου 2013 έφυγε από τη ζωή ο Φώτης Πολυμέρης, ένας από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές και δημιουργούς του ελαφρού τραγουδιού που σημάδεψε την εποχή του με τα τραγούδια του και πρωταγωνίστησε πολλές δεκαετίες στον χώρο του. Γεννήθηκε το 1920 στην Πάτρα από Κεφαλλονίτες γονείς και εμφανίστηκε στο τραγούδι το 1936. Στην δισκογραφία του εμπεριέχονται μοναδικές ερμηνείες τραγουδιών μεγάλων συνθετών της εποχής όπως του Μιχάλη Σουγιούλ, του Γιάννη Βέλλα, του Τάκη Μωράκη και άλλων. Ηχογράφησε περισσότερα από 200 τραγούδια και έγραψε τους στίχους και τη μουσική σε πάνω από 100 τραγούδια.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΦΩΤΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ

(video)
Νέο

Μουσική σειρά εκπομπών αφιερωμένη σε μουσικοσυνθέτες του ελληνικού ελαφρού τραγουδιού. Η 4η εκπομπή είναι αφιερωμένη στον ερμηνευτή και μουσικό Φώτη Πολυμέρη, που συνέδεσε το όνομά του με το ελαφρό τραγούδι, ο οποίος εμφανίζεται να ερμηνεύει προσωπικές του δημιουργίες. Για τον Φώτη Πολυμέρη και τη σημασία της προσφοράς του στο ελληνικό τραγούδι, μιλούν ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και ο Γιώργος Νταλάρας.

Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής ακούγονται τα τραγούδια του Φώτη Πολυμέρη με τη μοναδική ερμηνεία του: “Έτσι άρχισε η ζωή μας”, Γ. Αγγελοπούλου – Φ. Πολυμέρη, “Αν ήξερα τι κρύβεις”,  Κ. Μάνεση- Φ. Πολυμέρη, “Η κιθάρα του πατέρα”,  Φώτη Πολυμέρη, “Κρασί”,  Φώτη Πολυμέρη, “Φερτε να πιω να μεθύσω”, Φ. Πολυμέρη, “Εχθές το δειλινό που ταπια”, Γ. Φωτίλα – Ζ. Κορινθίου, “Φουρτούνιασαν οι θάλασσες”, Φ. Πολυμέρη, “Σαν τα μάτια τα δικά σου, Φ. Πολυμέρη. Τα τραγούδια που ακούγονται προέρχονται από την προσωπική συλλογή του Γιάννη Ε. Γρηγορίου. Εμφανίζονται ο Σάκης Φρατζεσκάκης και ο Γιώργος Μουζάκης.

Έτος παραγωγής: 1993

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιάννης Ε. Γρηγορίου

Ημερομηνία πρώτης προβολής: 1/4/1993

Δείτε περισσότερα στο archive.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS